Dette skjedde natt til 20. august

• Sju personer evakuert etter ras i Nordland
• Mann rømte fra arresten
• Eksplosjon var «ikke helt planlagt»

Dette skjedde i natt, 20. august 2019

Dette vinduet, som er forsterket med glassbyggerstein på baksida, var der mannen kom seg ut.

Foto: Geir Norendal / NTB scanpix

Sju personer evakuert etter ras i Nordland

Det har gått flere ras nord i Nordland i natt. Ett av dem var utenfor Narvik. Fra det området er totalt sju personer blitt evakuert.

– Vi har ikke sett noen indikasjoner på at noen er tatt av raset, sier operasjonsleder Ivar Bo Nilsson i politiet til NRK om raset utenfor Narvik.

I tillegg har det gått flere ras i området rundt Ballangen. Det skal være flere fritidsboliger i området, og politiet jobber med å kartlegge hvem som er i området.

Person rømte fra arresten

En mann i 20-årene slo seg gjennom en vegg av glassbyggerstein og rømte fra arresten i Skien i Telemark.

– Han satt i vår arrest for utagerende oppførsel tidligere på kvelden. På grunn av oppførselen hans hadde vi litt ekstra oppsyn med cella, med videoovervåking, sa operasjonsleder Tore Grindem til NTB.

Politiet søkte med hundepatruljer, og pågrep mannen omtrent en halvtime etter at han brøyt seg ut.

Eksplosjon var «ikke helt planlagt»

Politiet i Linköping i Sverige skulle levere tilbake en stjålet moped, da de fant sprengstoff under setet. Politiets bombegruppe evakuerte omtrent 3000 personer fra området rundt, og valgte å sprenge mopeden.

– Det var bombegruppa som utløste eksplosjonen, men det var ikke helt planlagt at den skulle være så kraftig. Vi hadde dog tatt høyde for at den kunne være det, og kan nå konstatere at det var det bra at vi gjorde, sa pressetalsperson Erik Terneborn i politiet til Aftonbladet.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no