Dette skjedde natt til 19. oktober

• Tyrkisk politi søker etter levninger i skogsområde
• Organisasjoner krever at FN etterforsker Khashoggi-saken
• Mann pågrepet for rus og vold på seilbåt

Etterforskning på Khashoggi
Foto: OZAN KOSE / AFP

Tyrkisk politi søker etter levninger i skogsområde
I natt utvidet politiet i Tyrkia etterforskningen av Khashoggi-saken til også å gjelde skogsområdet Belgard nord for Istanbul og byen Yalova, 90 kilometer sørøst for Istanbul, får Reuters opplyst fra to anonyme kilder i det tyrkiske politiet.

Nyhetsbyrået får også opplyst at det er etterforskningen som har ført til at politiet mistenker at levningene av den antatt døde journalisten er i disse områdene. Anonyme tyrkiske kilder hevder han ble drept og partert.

Sky News sitter på de samme opplysningene, og melder at etterforskere skal ha sporet biler som forlot konsulatet den dagen journalisten forsvant.

Organisasjoner krever at FN etterforsker Khashoggi-saken
Flere ikke-statlige organisasjoner krever at Tyrkia ber FN om en uavhengig etterforskning av det antatte drapet på journalisten Jamal Khashoggi.

En etterforskning utført av FN er «den beste garantien mot Saudi-Arabias hvitmaling», sa Robert Mahoney i presseorganisasjonen Committee to Protect Journalists (CPJ) torsdag.

CPJ og de ikke-statlige organisasjonene (NGOer) Amnesty, Human Rights Watch (HRW) og Reportere uten grenser, holdt torsdag en pressekonferanse der de krevde at FN starter en etterforskning av forsvinningen til Khashoggi.

Mann pågrepet for rus og vold på seilbåt
En mann (44) er mistenkt for å ha ført en seilbåt i ruset tilstand og for å ha utøvd vold mot en mann i 60-åra på Sørlandet.

Politiet opplyser på Twitter at tre personer var involvert i hendelsene om bord i seilbåten torsdag kveld. 44-åringen ble pågrepet etter at de ble hentet av redningsskøyta. Mannen i 60-årene måtte bli reddet opp fra en holme.

Laster Twitter-innhold

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no