Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 19. juli

•Trump holder Putin ansvarlig for russisk valginnblanding.
•To omkom i MC-ulykke på E16.
•Skogbrann i Sverige: Flere tettsteder evakuert.

Morgenpakke 19. juli

Dette skjedde natt til 19. juli.

Foto: Yuri KADOBNOV/Mats ANDERSSON / AFP/AFP

Trump holder Putin ansvarlig for russisk valginnblanding.

I dagene etter toppmøtet mellom USAs president Donald Trump og Russlands president Vladimir Putin har det vært stor usikkerhet rundt hva Trump snakket om med sin russiske motpart under møtet i Helsingfors.

I et intervju med CBS, publisert natt til torsdag, sa Trump, som han sier han har sagt det samme «gjentatte ganger tidligere», at han mener at Russland forsøkte å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2016.

På spørsmål om Trump fordømmer Putin for dette, og om han holder ham personlig ansvarlig, svarte Trump:

– Vel, jeg kommer til å gjøre det fordi han er landets leder. Akkurat som jeg vurderer meg selv som ansvarlig for det som skjer i dette landet. Så, som landets leder må man holde han ansvarlig, ja.

Trump og Putin

TRUMP OG PUTIN: USAs president har møtt massiv kritikk etter at han på en felles pressekonferanse med Russlands president Vladimir Putin ikke ville stille seg bak den amerikanske etterretningens konklusjon om at russisk innblanding i presidentvalget i 2016.

Foto: Brendan Smialowski / AFP

To omkom i MC-ulykke på E16 ved Dale i Hordaland.

Politiet fikk melding om ulykken, og at to personer var bevisstløse av en forbipasserende kl. 01.40, opplyser operasjonsleder i Vest politidistrikt Morten Rebnord til NRK. De to personene ble senere bekreftet omkommet på stedet.

Kriminalteknikere og ulykkesgruppa i Statens vegvesen er kalt ut til ulykkesstedet, opplyser Rebnord.

Skogbrann i Sverige: Flere steder evakuert.

To ukontrollerte skogbranner gjør at Hanåsen, Binnäset og Björnsjövallen i Bräcke kommune i Jämtland og i Kårböle i Ljusdals kommune i Gävleborg evakueres.

Ifølge SOS Alarm pågår det nå 44 skogbranner over hele Sverige, og noen av de største brannene er i Härjedalen, Ljusdal og Älvdalen.

Det arbeides intenst for å begrense omfanget av brannene. Folk oppfordres til å høre på radioen for videre informasjon.

Skogbrann i Karbole, Sverige

Røykskyer stiger opp fra en av de massive skogbrannene i Sverige. Bildet er tatt i Karbole, under to timer fra der de norske mannskapene bistår i slukningsarbeidet.

Foto: Mats Andersson / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no