Dette skjedde natt til 17.januar 2017

**Nattklubbterrorist tatt
**Hurtig Brexit, sier May
**UDI øker jakten på juksere

Theresa May, UDI, terror i Istanbul.
Foto: AP/NTB scanpix/Reuters

Nattklubbterrorist tatt

Mannen som drepte 39 mennesker på en nattklubb i Istanbul nyttårsaften, skal være pågrepet. Den tyrkiske avisen Hürriyet navnga mandag den usbekiske IS-krigeren kjent som Ebu Muhammed Horasani, og pekte han ut som gjerningsmann. Ifølge avisen var det Horasani som ble pågrepet i Istanbul mandag, men dette er ikke bekreftet fra offisielt hold.

Les også: Nattklubbterroristen skal være tatt i Istanbul - Tyrkia - VG Tyrkiske medier: Mannen bak nattklubb-massakren tatt

Hurtig Brexit, sier May

Storbritannias statsminister Theresa May har utarbeidet en 12-punktsplan for Brexit. May lover at Storbritannias bånd til EU skal kuttes raskt, skriver The Telegraph. Tirsdag taler statsministeren til sine ambassadører og diplomater i London, og Telegraph fikk mandag kveld tilgang til utdrag av talen hennes. Budskapet hennes blir at Storbritannia ikke vil bruke en modell som andre land allerede bruker, og kommer ikke til å forsøke å holde på deler av medlemskapet når Storbritannia går ut.

Les mer her: Theresa May to set out 12-point plan for Brexit as she vows a clean break that does not leave the UK 'half-in, half-out'

UDI vil øke jakten på juksere

Utlendingsdirektoratet varsler en økt jakt på dem som har skaffet seg norsk statsborgerskap på uærlig vis, siden det nå kommer færre asylsøkere til Norge. Det skriver Vårt Land. For tiden ser UDI nøye på 500 saker som kan ende med at det norske statsborgerskapet blir inndratt. Direktoratet vil særlig gå inn i grupper av saker der det erfaringsmessig har forekommet mest juks. Siden 2012 har 135 personer blitt fratatt statsborgerskap.

Ulovlig Gardermoen-parkering

Over 10 000 av Avinors parkeringsplasser ved Garderoen har formelt ikke vært lov å bruke siden 2012. En privat konkurrent har oppdaget at en kommunal dispensasjon løp ut det året, skriver Finansavisen. Fram til 2012 ble parkeringen drevet med dispensasjon fra Ullensaker kommune i påvente av ny reguleringsplan. Kommunen sier den holder på å kartlegge parkeringsplassene ved flyplassen, og vil ikke ta selvkritikk i saken. Avinor sier de vil søke om en ny dispensasjon fra kravet om detaljregulering.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no