Dette skjedde natt til 17. juli

• Representantenes hus fordømte Trump-utspill
• En skadd etter mopedulykke
• Bekrefter Assange-påvirkning

Skjedd i natt 17. juli

Representantenes hus fordømte Trump-utspill

Representantenes hus vedtok en resolusjon som fordømte president Donald Trump sitt utspill om fire kvinnelige representanter i representantenes hus. Trump skrev blant annet på Twitter at de fire kvinnene hatet landet, og stod frie til å dra fra landet, dersom de ikke likte seg der. Mange har reagert på det de mener er rasistisk og diskriminerende. Samtlige demokratiske representanter stemte for forslaget, i tillegg til fire republikanere og en uavhengig representant.

Ihlan Omar går ut etter nattens votering

En av de fire kvinnene Trump gikk til angrep mot, Ihlan Omar, forlater senatet etter nattens votering.

Foto: Andrew Caballero-reynolds / AFP

En skadd etter mopedulykke

En person er blitt fraktet med luftambulanse til St. Olavs hospital i Trondheim, etter å ha kollidert på moped i Måndalen i Møre og Romsdal. Politiet sier til NRK at mannen har bruddskader i ansiktet, men ingen andre store skader. Han skal ikke være kritisk skadd.

Bekrefter Assange-påvirkning

Ecuadors tidligere president Rafael Correa bekrefter ovenfor CNN at Wikileaks-grunnlegger Julian Assange forsøkte å påvirke valgresultatet i USAs presidentvalg i 2016. Assange levde da under politisk asyl ved den ecuadorianske ambassaden i London.

– Vi la merke til at han blandet seg inn i valget, og det lar vi ikke det skje, ettersom vi har prinsipper og tydelige verdier, og vi hadde ikke likt om noen blandet seg i våre valg, sier Correa til CNN.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no