Hopp til innhold

Dette skjedde natt til 17. juli

•Putin til Fox News: – Vi har ikke noe på Trump.
•Rundt 50 skogbranner i Sverige.
•«Lavakule» traff turistbåt på Hawaii.

Dette skjedde i natt, 17.juli

Dette skjedde natt til 17. juli.

Foto: Peter Krüger / Tt / LEHTIKUVA / REUTERS/ UNCREDITED / AP/NTB scanpix

Putin til Fox News: – Vi har ikke noe på Trump.

– Vi har ikke noe på dem, og det kan heller ikke være noe, sier Putin om påstander om at Russland er i besittelse av avslørende materiale om USAs president.

I et intervju med Fox News som ble sendt på amerikanske tv-skjermer mandag kveld, sier Russlands president Vladimir Putin at han ikke engang visste hvem Donald Trump var da Trump besøkte Moskva i 2013.

– Jeg vil ikke fornærme president Trump når jeg sier dette, og det kan høres uforskammet ut, men før han stilte som presidentkandidat, var han ikke interessant for oss, sier Putin til programleder Chris Wallace i Fox-programmet «Special Report».

 Vladimir Putin

AVVISER PÅSTANDER: I Fox News-intervjuet avviser Putin på nytt han påstandene om at Russland er i besittelse av avslørende materiale om USAs president og hans familie.

Foto: Lehtikuva / Reuters

Ekstremsituasjon i Sverige: Rundt 50 branner.

Mandag brant det rundt 50 steder i Sverige. Situasjonen for redningstjenesten i landet er ekstrem og beskrives som den verste i moderne tid.

– Vi oppfordrer alle redningstjenester til å være forberedt på at situasjonen kommer til å bli mer alvorlig, sier operativ sjef for Svenske beredskapsmyndigheter (MSB) til Aftonbladet natt til tirsdag.

Seks norske helikoptre bidrar i Sverige i kampen mot skogbrannene. I tillegg får svenske beredskapsmyndigheter etter hvert assistanse fra to brannslukkingsfly fra Italia. De ventes å ankomme Örebro onsdag.

Helikopter
Foto: Tt News Agency / Reuters

«Lavakule» traff turistbåt på Hawaii – 23 skadd.

En lavakule på størrelse med en basketball, som ble kastet opp i luften etter en eksplosjon, traff mandag en turistbåt på Hawaii, melder AP.

En eksplosjon ved Kilauea-vulkanen sendte steiner og masse gjennom luften og gjennom taket på turistbåten. 23 personer er skadd.

Lavakulen etterlot et gapende hull i taket på turistbåten, som hadde tatt de besøkende ut for å se på lava som ble slengt ut i sjøen.

Traff taket

HULL I TAKET: Bildet viser skadene i taket på turistbåten. Lavaen kom fra Kilauea-vulkanen, som har hatt jevnlige utbrudd siden starten av mai måned.

Foto: Uncredited / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no