Dette skjedde natt til 13. mai

Minst fem personer omkommet i togulykke ved Philadelphia, forsvarsministeren i Nord-Korea henrettet og det verste utbruddet av fugleinfluensa i USA.

Dette skjedde i natt 13. mai 2015
Foto: AP/REUTERS

Minst fem omkommet i togulykke i USA

Et passasjertog har sporet av i nærheten av Philadelphia i USA. Minst 50 mennesker er skadd, ifølge TV-stasjonen NBC. Opptil ti vogner har veltet, melder amerikanske medier. Rundt 240 mennesker skal ha vært om bord toget var på vei fra New York til hovedstaden Washington.

Les mer her:

Minister henrettet i Nord-Korea

Forsvarsministeren i Nord-Korea er fjernet fra sin stilling og henrettet, ifølge det sørkoreanske nyhetsbyrået Yonhap. Forsvarsminister Hyon Yong Chol ble henrettet på grunn av illoyalitet og manglende respekt for leder Kim Jong Un, ifølge sørkoreansk etterretning. Flere hundre tjenestemenn skal ha vært tilstede da Hyon ble henrettet den 30. april.

Les mer her:

Fugleinfluensa-utbrudd øker i omfang i USA

Smittsom fugleinfluensa er nå registrert i 16 amerikanske delstater. Dette er det mest omfattende utbruddet av Fugleinfluensa, ifølge nyhetsbyrået Reuters. 32 millioner fugler er døde eller blitt avlivet for å begrense spredningen av viruset. Det er erklært unntakstilstand i delstatene Wisconsin, Minnesota og Iowa. Viruset utgjør imidlertid ingen fare for mennesker.

Les mer her:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no