Dette skjedde natt til 1. februar

• Lokker Nord-Korea med diplomatiske forbindelser
• Fremskritt i handelssamtalene mellom Kina og USA
• Fly skled av rullebanen i Tokyo

Dette skjedde natt til 1. februar
Foto: CAROLYN KASTER / JIJI PRESS / AP / AFP

Lokker Nord-Korea med diplomatiske forbindelser
USA ber Nord-Korea komme med en fullstendig oversikt over sitt våpenarsenal. I bytte skal Donald Trump være villig til å gjenopprette diplomatiske forbindelser, ifølge en amerikansk forhandler.

En fullstendig redegjørelse vil bane veien for en fredsavtale og en fremtid med økonomisk bistand til Nord-Korea i tillegg til diplomatiske forbindelser mellom USA og Kim Jong-uns regime.

Mike Pompeo, Kim Yong Chol, Stephen Biegun

MØTTES: Nord-Koreas tidligere etterretningssjef Kim Yong-chol i møte med USAs utenriksminister Mike Pompeo og USAs spesialutsending for Nord-Korea Stephen Biegun fredag 18. januar. Nå lokker USA med diplomatiske forbindelser.

Foto: Carolyn Kaster / AP

Fremskritt i handelssamtalene mellom Kina og USA
Efter to dagers forhandlinger er der ikke inngått noen avtale som kan løse handelskonflikten mellom de to landene, men det har skjedd fremskritt, melder både USA og Kina.

Det statlige kinesiske nyhetsbyrået Xinhua melder at Kina lover å øke importen av varer fra USA og begge parter er enige om å beskytte opphavsretten.

Senere i februar reiser den amerikanske handelsdelegasjonen reiser til Beijing for å fortsette samtalene.

Fly skled av rullebanen i Tokyo
Ingen personer ble alvorlig skadd da et fly fra Japan Airlines skled av rullebanen etter landing ved flyplassen Narita utenfor Tokyo.

Det var 201 personer om bord i flyet, en Boeing 787 som kom fra Indias hovedstad New Delhi.

Det er uklart hva som forårsaket ulykken, men TV-kanalen NHK sier ett av flyets hjul kan ha sklidd på en snøflekk på rullebanen.

Skled av rullebanen

GLATT: Ingen skal ha blitt alvorlig skadd da et fly med 201 passasjerer om bord skled av rullebanen etter landing ved flyplassen Narita utenfor Tokyo i Japan.

Foto: Jiji Press / AFP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no