Dette skjedde natt til 1. august

** Maduro tar til motmæle mot USA
** 16-åring pågrepet for brannstiftelse
** Kvinne skutt sør for Stockholm

Venezuelas president Nicolas Maduro
Foto: Miraflores Palace/Handout / Reuters

Maduro tar til motmæle mot USA

Venezuelas president Nicolás Maduro kaller sanksjonene USA har innført for "amerikansk imperalisme", og sier han ikke kommer til å ta i mot ordre fra USA. Mandag frøs den amerikanske regjeringen Maduros midler i USA, og kalte ham en diktator. Dette skjer etter søndagens omstridte valg på en forsamling som kan skrive om Venezuelas grunnlov etter regjeringens ønsker. Den nye nasjonalforsamlingen vil gi Maduro ubegrenset makt, ifølge nyhetsbyrået AP. USA og en rekke andre land fordømmer valget.

NRK: Maduro tar til motmæle mot USA

16-åring pågrepet for brannstiftelse i Oslo

En 16-åring har innrømmet brannstiftelse etter brann i et bolighus på Søndre Nordstrand i Oslo i natt. Ingen er skadet og brannen er under kontroll. 16-åringen tas nå hånd om av barnevernet, opplyser politiet.

NRK: Operasjonsleder om brannstiftelse - Dagsnytt

Kvinne skutt sør for Stockholm

En kvinne i 35-årsalderen ble funnet skutt og hardt skaddutendørs i Gamla Enskede litt sør for Stockholm. Politiet har pågrepet en mistenkt nær åstedet, og har startet etterforskning av det de betegner som et drapsforsøk. De utelukker ikke at flere er innblandet i hendelsen. Ifølge svenske Aftonbladet er kvinnen skutt i nakken og halsen.

Sveriges radio: Kvinnen funnet skutt - en person pågrepet
NRK:

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no