Dette skjedde i natt

**Minst 40 døde i ulykke i Kina
**Remis for Carlsen
**Unntakstilstand i Costa Rica
**Pris til norsk dokumentar

Orkanevakuerte på Costa Rica / Magnus Carlsen
Foto: AFP PHOTO / INTI OCON/Pontus Höök / NTB scanpix/

Unntakstilstand før orkanen

Costa Rica har erklært unntakstilstand, få timer før orkanen Otto når land. Otto har nå en fart på 120 kilometer i timen. Tre personer mistet livet da uværet var i Panama. Otto kan bli den første orkanen som treffer Costa Rica siden målingene begynte i 1851. Flere tusen mennesker er evakuert, også i Nicaragua.
Weather.com: Se grafikk og følg orkanen

Stor arbeidsulykke i Kina

Minst 40 personer døde da en del av en kraftstasjon som var under oppføring falt sammen i Fengcheng i Kina i natt, ifølge det statlige nyhetsbyrået. Et ukjent antall personer ligger fastklemt. Kina rammes ofte av arbeidsulykker i industrien, til tross for at myndighetene har bedt fabrikkeiere om å skjerpe sikkerheten.
Årsaken til ulykka er ukjent

Reddet VM-håpet med et nødskrik

Magnus Carlsen måtte kjempe seg til remis med svarte brikker mot Sergej Karjakin i det niende VM-partiet i sjakk i natt. Russeren leder 5–4 sammenlagt. Verdenseneren innrømmer at det er ubehagelig å ligge under. Han har også anket straffen han fikk etter å ha droppet den obligatoriske pressekonferansen på mandag.
Carlsen: – Bare glad jeg overlevde
Anker gigantboten

Pris til norsk film

Den norske dokumentaren Nowhere to hide har vunnet hovedprisen ved den internasjonale dokumentarfilmfestivalen i Amsterdam. Filmen følger sykepleier Nori Sharif under den amerikanske tilbaketrekkingen i Irak. I starten av filmen hjelper han krigsofre, men etter hvert må han selv flykte.
Aftenbladet: Laget av Stavanger-regissør

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no