NRK Meny
Normal

Anker gigantboten: – Vi har gode grunner

NEW YORK (NRK): Magnus Carlsen ble idømt en bot på flere hundre tusen kroner etter tirsdagens pressekonferanse. Nå betaler han 30.000 kroner for å anke.

Espen Agdestein og Magnus Carlsen

DISKUSJON: Espen Agdestein og Magnus Carlsen før torsdagens pressekonferanse startet.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Etter han stormet ut av tirsdagens pressekonferanse uten å si et ord, ble Magnus Carlsen ilagt en bot som kan bli på over en halv million kroner.

Torsdagens stilte han opp for journalistene for første gang siden episoden. Carlsen diskuterte villig partiet han nettopp hadde spilt, som endte med remis, men ble svært ordknapp da NRK spurte om saken, men avslørte at de har valgt å anke.

– Jeg tror det er en anke som er under behandling, så jeg tror ikke jeg skal si så mye mer, sa Carlsen.

NRKs sjakkekspert Torstein Bae analyserer hvert parti gjennom sjakk-VM.

Tar sjansen på å svi av nye 30.000

Ifølge arrangøren må Team Carlsen betale 3000 euro, nesten 30.000 kroner, for å levere anken. De får pengene tilbake dersom anken går gjennom.

– Slik jeg forstår det er prosessen veldig rask, så vi kan forvente et resultat i løpet dager, ikke uker, sier kommunikasjonsdirektør Andrew Murray-Watson hos arrangøren Agon.

Vil ikke dele begrunnelsen

NRK fikk ikke stille flere spørsmål til Carlsen om anken på torsdagens pressekonferanse. Manager Espen Agdestein forteller at de vil gi mer informasjon om anken senere, men ikke nå.

– Jeg kan bekrefte at vi har levert en anke, men vi vil ikke at dette skal være fokus nå, for Magnus har tre viktige partier foran seg. Men vi mener vi har gode grunner. Det må jeg bare få komme tilbake til når dette roer seg, sier han.

– Hvorfor har dere valgt å anke?

– Vi mener vi har gode grunner. Det ønsker vi å forfølge. Det er tross alt en veldig høy bot, og når vi mener at det er gode grunner til å anke, ville det vært rart å ikke gjøre det.

– Har dere hyret advokat?

– Vi har advokatfirma som sponser Magnus, så der er vi godt skodd, sier Agdestein.

Magnus Carlsen

STILTE DENNE GANGEN: Magnus Carlsen på pressekonferansen etter parti ni. Han avslørte at de anker boten han fikk etter forrige pressekonferanse.

Foto: Mads Nyborg Støstad / NRK

Gikk forbi TV-reporterne igjen

Carlsen er forpliktet til å stille opp på pressekonferansene etter hvert parti i VM. På tirsdag stilte han opp, men forlot den igjen før den hadde begynt. Flere har spekulert i om Carlsen kan slippe unna straff fordi han tross alt var til stede i to minutter.

For andre parti på rad gikk nordmannen rett forbi TV-reporterne. Han satt en god stund og diskuterte nattens parti med Sergej Karjakin og journalistene, men ble ordknapp også da NRK spurte om det forrige partiet.

– Jeg spilte ikke spesielt bra. Han spilte bedre. Jeg tapte, sa Carlsen.

Magnus Carlsen orket ikke å vente lenger, og forsvant fra pressen uten å svare på et eneste spørsmål.

VIDEO: Her gidder ikke Carlsen mer, og forlater pressekonferansen.

Siste nytt

 • Gasly blir ny Red Bull-fører

  Pierre Gasly erstatter Daniel Ricciardo i Red Bull neste sesong. Det bekrefter Formel 1-laget. Den franske 22-åringen kjører nå for Toro Rosso, som Red Bull eier. Han har en fjerdeplass fra Bahrain som sitt beste løp i karrieren. Ricciardo skal kjøre for Renault neste sesong.

  MOTOR-F1-REDBULL/GASLY
  Foto: Brandon Malone / Reuters
 • Remis for Carlsen mot Aronian

  Magnus Carlsen måtte nøye seg med remis mot armenske Levon Aronian da han spilte med svarte brikker i tredje runde av Sinquefield Cup i sjakk mandag. Carlsen står med to poeng etter tre runder, og ligger på delt førsteplass. I fjor ble Carlsen nummer to i turneringen.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • Liverpool bestod testen

  Mange spådde en vrien bortekamp for Liverpool og det ble det også. Crystal Palace gav seg ikke, selv med ti mann etter Wan Bissakas røde kort, men i jakten på utligningen viste istedet Mohammed Salah og Sadio Mané frem kontringsfotball fra øverste hylle. Sistnevnte scoret, og doblet dermed ledelsen James Milner sørget for fra straffemerket før pause.

  salah
  Foto: Kirsty Wigglesworth / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag