Dette skjedde i natt

**Orkan truer Costa Rica
**Signeringsdato er satt i Colombia
**Trump frir til tidligere rival

Folk evakueres fra Costa Rica fra orkanen Otto/Ben Carson og Donald Trump/Colombias president Manuel
Foto: REUTERS/Ministry of Public Security/Handout/AFP PHOTO / PRESIDENCIA COLOMBIA / EFRAÍN HERRERA/REUTER

Pennen på papiret i Colombia

Regjeringen i Colombia og FARC-geriljaen underskriver den nye fredsavtalen på torsdag. Det ble klart i natt. Avtalen signeres klokken 11 lokal tid på Colón teater i Colombias hovedstad Bogotá, etter flere år med forhandlinger, der blant andre Norge har lagt til rette. Den forrige avtalen ble avvist i en folkeavstemning. Den reviderte ble klar for halvannen uke siden. Den blir trolig sendt nasjonalforsamlingen for godkjenning, i stedet for en ny folkeavstemning.

Otto øker i styrke

Den tropiske stormen Otto er oppgradert til orkan i Karibia. Fire personer har mistet livet i Panama, og flere tusen er evakuert i Costa Rica. Otto har en fart på 120 kilometer i timen og øker i styrke. Orkanen kan bli den første som treffer Costa Rica siden målingene begynte i 1851. Landet viktige kaffe- og landbrukssektor står i fare for ødeleggelser.
Se grafikk fra US National Hurricane Center
Washington Post: Følg orkanen direkte

Carson tilbudt ministerpost

Donald Trump har tilbudt republikaneren Ben Carson stillingen som minister med ansvar for bolig- og byutvikling. Carsons talsmann sier til Reuters at Carson vurderer tilbudet fra den kommende presidenten. Carson ble slått ut av Trump i republikanernes nominasjonsprosess. De to var i tottene på hverandre flere ganger. Carson ga etter hvert sin støtte til Trump.

Utvider flystreiken

Flygere i tyske Lufthansa varsler at de utvider den planlagte streiken i dag, med en dag. Lufthansa innstiller 876 avganger onsdag, når flygerne går ut i sin 14. streik for bedre lønnskår. 100.000 passasjerer blir rammet. Sju flyginger til og fra Oslo er innstilt. Torsdagens avganger skal ifølge oversikten gå som planlagt.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no