NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

**Barnehage-streik avverget
**Nye bilbranner i Danmark
**Guardian:FN betaler millioner til Assad
**Storkiosk ranet i Oslo

Dette skjedde i natt 30. august
Foto: Scanpix Denmark/Timo Jaakonaho/Gorm Kallestad / Reuters/Lehtikuva/NTB Scanpix

Ingen barnehagestreik

Partene er blitt enige om en løsning i meklingen for de private barnehagene. 112 barnehager landet over hadde blitt rammet av streik i dag, om meklingen ikke hadde ført fram. Det økonomiske oppgjøret har en ramme på 2,4 prosent, som er på nivå med kommunal sektor. I tillegg er det funnet en foreløpig løsning på spørsmålet om pensjon.

Les mer: –Aldri vært så nær streik

Guardian:FN betaler millioner til Assad

Avisen The Guardian skriver at FN betaler millioner av dollar til regimet i Syria. Flere av de involverte er tett knyttet til Syrias omstridte president Bashar al-Assad, og på EUs og USAs sanksjonslister, ifølge avisen. FN svarer at det er snakk om svært få personer og at organisasjonen gjør det den kan for at pengene blir brukt på riktig måte.

Les Guardian-saken her

Nye bilbranner i Danmark

En rekke voldsomme bilbranner har rammet København i natt, melder Ekstra Bladet. Ingen meldinger om skadde personer er kommet. De siste ukene er minst 25 biler stukket i brann i den danske hovedstaden.

Ekstra bladet: Minst seks biler i fyr

Ranet kiosk i Oslo

En Deli de Luca-storkiosk i Oslo ble ranet i natt. Raneren truet den ansatte med hammer, og fikk med seg penger og noen sigaretter. Han stakk av i en taxi.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no