NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

– Säpo har satt krisestab
– Små sier nei til sammenslåing
– Forlik etter drap på gutt i USA

Delebilde

Säpo har satt krisestab

Det svenske sikkerhetspolitiet Säpo har satt krisestab. Bakgrunnen er informasjon om en terrortrussel mot Sverige, skriver Aftonbladet. Sammen med Nationella operativa avdelningen, Noa, i politiet, jobber de nå intensivt med å bedømme informasjonen de har fått og er svært sparsommelige med opplysninger.
Aftonbladet:Terrortrussel mot Sverige

De små sier nei

Alternativet med to store kommuner på Ytre Nordmøre og i Romsdal er trolig lagt dødt, etter folkeavstemningene mandag. De eneste kommunene dette fikk flertall i, var bysentrene i Molde og Kristiansund.
Bygdefolket sier nei
Nei fra to av tre på Jæren
Totalt 23 kommuner stemte

Forlik etter at 12-åring ble drept av politiet

Myndighetene i byen Cleveland i USA har inngått et forlik med familien til 12 år gamle Tamir Rice, som ble skutt og drept av politiet etter å ha viftet med en lekepistol. Familien får 49 millioner kroner. Forliket innebærer at Cleveland ikke vedgår at det er begått noen feil, ifølge opplysninger fra domstolen.
New York Times:Se ordføreren presentere avtalen

Uroen i Burundi skal granskes

Den internasjonale krigsdomstolen har åpnet en gransking av voldelige handlinger i Burundi det siste året. Vold, attentater og rykter om tortur har sendt 270.000 mennesker på flukt fra den sentralafrikanske staten. Uroen begynte da presidenten i fjor kunngjorde at han vil stille til valg for en tredje periode.
Voice of Africa: – Bare ett første skritt

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no