NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Ingen avtale mellom EU og Storbritannia enn så lenge, Vimpelcom må betale milliarder i forlik og her hjemme krever de rødgrønne utsatt frist for kommunesammenslåing.

Dette skjedde i natt 19.02.16

EU og britene ennå ikke enige

Det ble ingen enighet om en avtale mellom EU-landene og Storbritannia på toppmøtet i Brussel i natt. Britene krever blant annet mer makt til London når det gjelder sosialpolitikk og økonomi. EU-president Donald Tusk sa etter møtet at mye gjenstår, men at partene har gjort framskritt. I formiddag setter EU-toppene seg ved forhandlingsbordet igjen.

Vimpelcom må betale 6,8 mrd.

Vimpelcom inngår forlik med amerikanske myndigheter etter at det delvis Telenor-eide selskapet har innrømmet korrupsjon. De må dermed betale 795 millioner dollar, litt over 6,8 milliarder kroner, til amerikanske og nederlandske myndigheter. Vimpelcom og underselskapet Unitel har innrømmet korrupsjon i utbetalinger til Usbekistan, en sak som går tilbake til perioden mellom 2006 og 2012 og som skal ha dreid seg om oppgjør for telelisenser i landet.

Krever utsatt frist for kommunene

Søknadsfristen for kommunesammenslåing må utsettes, mener SV, Ap og Sp. De rødgrønne mener kommunene får for dårlig tid til å behandle spørsmål om sammenslåing grundig, skriver Nationen. 1. mars går høringsfristen ut for forslaget til nytt inntektssystem, og fire måneder senere går fristen ut for kommuner som ønsker å slå seg sammen.
Kommunalminister Jan Tore Sanner vil ikke kommentere saken før han har svart i Stortinget.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no