NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

En leteaksjon etter en dykker pågår for fullt i Vest-Agder, California gikk inn for aktiv dødshjelp, og den norske skuespillerinnen Anneke von der Lippe ble nominert til den prestisjetunge, internasjonale Emmy-prisen.

Dette skjedde i natt 6. oktober 2015
Foto: NRK/Scanpix

Ingen spor etter savnet dykker

En dykker er savnet utenfor Høllen i Søgne i Vest-Agder. Et redningshelikopter og flere båter har lett etter ham i hele natt. Hovedredningssentralen ble varslet klokken 19.30 mandag av kamerater som var ute og dykket med mannen, da han forsvant i strømmen.

Les mer og se video: Trapper opp søket i morgentimene

Norsk skuespiller nominert

Den norske skuespillerinnen Anneke Von der Lippe er nominert til den prestisjetunge internasjonale Emmy-prisen for andre gang. 51-åringen er nominert i klassen beste kvinnelige skuespiller, for sin rolle som lensmann i NRK-dramaserien «Øyevitne».

Les mer om Øyenvitne her

Slik gikk det sist Von der Lippe var på lista

Ja til aktiv dødshjelp

California blir den femte staten i USA som tillater aktiv dødshjelp etter at guvernøren mandag undertegnet det omstridte forslaget. I følge den nye loven må to leger være med på å avgjøre at en pasient har under et halvt år igjen å leve. Det er også et krav at pasienten som ber om medisiner for å avslutte livet, er mentalt frisk.

BBC: Denne saken inspirerte vedtaket

Ber Iran om Syria-hjelp

FN ber Iran legge press på Syria for å få til en løsning på borgerkrigen i landet. Generalsekretær Ban Ki-moon hadde mandag et møte med Irans utenriksminister. Der sa han at det ikke fines noen militær løsning på konflikten, og ba iran bruke sin innflytelse for å få til en politisk enighet

.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no