Hopp til innhold

Dette skjedde i natt

Houthi-militsen gjennomførte angrep i Jemen til tross for våpenhvile. Hillary Clinton lover klimaløft dersom hun blir president, mens i Norge ber Forbrukerrådet boligprodusentene om å slutte å syte.

Dette skjedde i natt 27.07.15

Angrep under våpenhvile

Houthi-militsen i Jemen innledet luftangrep mot Taiz-provinsen kort tid etter starten på den saudiledede militærkoalisjonens humanitære våpenhvile, skriver BBC. Våpenhvilen skulle ha trådt i kraft ved midnatt lokal tid, men ikke lenge etter kunne vitner fortelle at opprørerne hadde bombet boligområder nær provinshovedstaden Taiz. I tillegg kunne man høre skyting i den nordlige utkanten av Aden, hvor opprørerne forsøker å slå tilbake mot regjeringsstyrkene som nylig gjenerobret havenbyen.

Formålet med våpenhvilen er angivelig at nødhjelp skal kunne leveres til Jemens 21 millioner innbyggere, som har gjennomlevd tre måneder med luftangrep og borgerkrig. Lederen for Houthi-militsen sa på forhånd at opprørsgruppen ikke ville respektere militærkoalisjonens våpenhvile.

Clinton kom med miljøløfter

Demokraten Hillary Clinton presenterte i natt ambisiøse klimamål som hun vil gjennomføre dersom hun blir president i USA, skriver The Guardian. Foran en forsamling i delstaten Iowa lovte hun at dersom hun inntar det Hvite Hus skal det installeres en halv milliard solcellepaneler i USA. Det blir i så fall en økning på 700 prosent i forhold til dagens antall. Det skal også produseres nok fornybar energi til å forsyne alle amerikanske hjem med strøm i løpet av de ti første årene etter at hun har blitt president. Clinton, som er favoritt til å bli demokratenes presidentkandidat, lovte å presentere flere deler av sine omfattende klimaplaner i løpet av de neste månedene.

– Lei av boligbyggernes syting

Forbrukerrådet mener det ikke er noen boligmangel i Norge, skriver Dagsavisen. Fagdirektør Thomas Bartholdsen ber boligbyggebransjen "slutte å syte", og heller ta tak selv dersom de mener det trengs mer utbygging. Boligprodusentenes Forening har tidligere sagt at det bygges 10 000 for få boliger i Norge i året, et tall Bartholdsen stusser på. Han frykter påstandene om boligmangel gjør kjøperne villige til å betal enda mer, som kan føre til en skadelig boligboble.

– I Norge har vi lenge hatt et system som sikrer at i det øyeblikket noen er villige til å betale for en bolig, så blir prosessen med å framskaffe boligen startet. Sannheten er at de faktisk ikke får solgt fortere, sier Bartholdsen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no