Dette skjedde i natt

Kapteinen er pågrepet og siktet for uaktsomt massedrap etter det dramatiske båtforliset i Middelhavet, en stor brann evakuerte en rekke hus i Akershus og Norge rettet i natt kritikk mot valget i Sudan.

Kapteinen pågrepet

Kapteinen på båten som sank i Middelhavet er pågrepet og siktet for uaktsomt massedrap. Også et av besetningsmedlemmene er satt i arrest av italiensk politi, mistenk for menneskesmugling. De to er blant de 28 som overlevde forliset. FN bekrefter at over 800 flyktninger døde. De fleste av dem var innelåst i lasterommet.

NRK: Vurderer angrep på menneskesmuglere
BBC: Se kart og video

Brann i Akershus

To hus og en garasje brant ned i Rælingen i Akershus i natt. Brannen startet i en enebolig i Nordby og spredte seg til nabohuset og en garasje. Flere nabohus måtte evakueres. Brannårsaken er ukjent.

Se bilder og les mer her

Stukket med kniv i Telemark

En mann er stukket med kniv på Rjukan i Telemark i natt. Han ble sendt til Skien i ambulanse med ukjente skader rundt midnatt. Tre timer senere pågrep politiet det de tror er gjerningspersonen i en væpnet aksjon. Motivet er ukjent.

Kritiserer valget i Sudan

Valget i Sudan i forrige uke var verken fritt eller rettferdig, slår Norge, USA og Storbritannia fast i en felles kunngjøring. Oppmøtet under valget var lavt, noe som skyldes «restriksjoner på politiske rettigheter og friheter» i Sudan, mener de tre. Omar al-Bashir har styrt Sudan siden han tok makten i et kupp i 1989, og få blir overrasket om 71-åringen vinner.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no