NRK Meny
Normal

Dette skjedde i natt

Islamisten Arfan Bhatti førte lister over «vantro» politikere og offiserer i Forsvaret. Det kom fram under etterforskningen av saken mot tre terrormistenkte nordmenn, som starter i Oslo tingrett i dag. Frankrikes president Francois Hollande vil ha strengere straffer mot hatytringer. En domstol i New York har dømt palestinerne til å betale erstatning til terrorofre.

Dette skjedde i natt 24. februar 2015
Foto: AP Photo/Etienne Laurent, Pool/CRAIG RUTTLE / AP/

I forbindelse med ransaking av en leilighet på Østlandet, har politiet funnet bombeoppskrifter og manualer på våpentrening, i tillegg til navnelister over sentrale politikere, offiserer og ansatte i Forsvarsdepartementet. Blant dokumentene var det også bilder av ansatte i Politiets sikkerhetstjeneste, PST. Ifølge VG skal dokumentene ha tilhørt islamisten Arfan Bhatti.

Ransakingen ble gjort i forbindelse med etterforskningen av tre terrortiltalte nordmenn. Rettssaken mot dem starter i Oslo tingrett i dag. De tre står tiltalt for å ha hjulpet og kjempet for terrorgruppa IS i Syria. Rettssaken er den første i sitt slag i Norge.

Les mer om saken: VG: Bhatti hadde lister over politikere

Les også: Første rettssak mot norske IS-krigere

Les også: Slik lever de norske jihadistene i Syria

Palestina må betale erstatning til terrorofre

En domstol i New York i USA har dømt de palestinske selvstyremyndighetene til å betale 218 millioner dollar i erstatning til amerikanske familier som ble berørt av seks ulike angrep i Israel mellom 2002 og 2004. Angrepene ble utført av medlemmer fra Hamas og al-Aqsa-martyrenes brigader. Palestinske myndigheter har hele tiden hevdet at de handlet på egen hånd og at myndighetene derfor ikke kan ta ansvaret for handlingene.

– Påstandene er grunnløse og dommen vil bli anket, heter det i en uttalelse fra palestinernes statsminister Rami Hamdallah.

Les mer om saken: Palestina må betale erstatning til terrorofre

Hollande vil ha strengere lover mot hatytringer

Frankrikes president Francois Hollande på en pressekonferanse

Frankrikes president, Francois Hollande, vil ha strengere straffer mot rasistiske og antisemittiske hatytringer.

Foto: POOL / Reuters

Frankrikes president, Francois Holland, vil ha strengere lover for rasistiske og antisemittiske hatytringer. Presidenten lanserte forslaget under en årlig middag arrangert av det jødiske samfunnet i Frankrike, skriver BBC.

Forslaget kommer som en reaksjon etter at 17 mennesker mistet livet i terrorangrepene mot det satiriske magasinet Charlie Hebdo og en jødisk forretning i Paris i januar. Franske muslimer rapporter også om stadig flere hatytringer mot dem.

Hollande sa han vil ha raskere og strengere sanksjoner mot hatefulle ytringer og at slike ytringer skal kunne straffes.

Les også: Ny utgave av Charlie Hebdo denne uken

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no