Hopp til innhold

Dagbladet: Norge inngår skatteavtale med Iran

Norge er i sluttforhandlingene om en skatteavtale med Iran, skriver Dagbladet som har fått innsyn i dokumenter hvor dette fremkommer. En skatteekspert avisen har snakket med advarer om at informasjon kan havne på avveie.

Norge har en skatteavtale med over 90 land, men ikke med Iran. Et et folkeopprør mot Irans moralpoliti vekker for tiden oppsikt verden over.

– Det er litt overraskende at man inngår en avtale med et så kontroversielt land, sier skatteekspert Eivind Furuseth til Dagbladet.

Skatteavtalen regulerer hvilket av landene som får skattlegge en inntekt, og regler for å unngå dobbel beskatning. Avisen

Skatteavtaler inneholder som regel bestemmelser om informasjonsutveksling. Gjennom en slik avtale kan iranske myndigheter be norske skattemyndigheter om informasjon om norske skatteytere, skriver avisen.

– Utveksling av opplysninger for skatteformål er nødvendig for å sikre riktig og effektiv beskatning både etter skatteavtalen og avtalelandenes interne skattelovgivning. En del av denne minstestandarden er også at en stat ikke er forpliktet til å utveksle informasjon dersom den har grunn til å anta at dette vil stride mot allmenne interesser, sier statssekretær Lars Vangen (Sp) til Dagbladet

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no