Hopp til innhold

Cuba får utenlandsk hjelp ved brennende oljedepot

Spesialteam fra Mexico og Venezuela har ankommet Cuba for å bidra i slukkingen av en brann som brøt ut ved et oljedepot fredag.

Brannen startet da et lyn slo ned i en oljetank. Flammen har siden spredd seg til ytterligere en oljetank og forårsaket flere eksplosjoner.

Cubanske myndigheter har hentet ut en omkommet person fra oljedepotet. Minst 122 personer er skadd, fem av dem kritisk. 17 brannkonstabler som har deltatt i slukkearbeidet er savnet.

Satellittbilder fra stedet viser en kraftig svart søyle av røyk som strekker seg vestover mot hovedstaden Havanna ti mil unna.

Røyken inneholder svoveldioksid, kullos og andre giftige stoffer. Nesten 5.000 mennesker er evakuert som følge av brannen.

Cuba har tidligere bedt om hjelp og råd til slukkearbeidet fra vennligsinnede land med erfaring innen oljesektoren. Spesialister fra Mexico og Venezuela ankom Cuba lørdag kveld.

Landets fungerende utenriksminister Carlos Fernàndez de Cossio sier at også USAs regjering har tilbudt bistand. President Miguel Díaz-Canel sier at Russland, Nicaragua, Argentina og Chile har tilbudt hjelp utover Mexico og Venezuela.

(NTB)

Brann i Matanzas på Cuba 6 aug 2022
Foto: Ramon Espinosa / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no