Hopp til innhold

Burkina Faso stanser TV-sendingene til France 24

Sendingen til France 24 stanses i Burkina Faso etter at den franske TV-kanalen sendte et intervju med lederen for al-Qaida i Nord-Afrika.

– Ved å åpne eteren for lederen for AQIM (al-Qaida i islamske Maghreb), opptrer ikke France 224 bare som kommunikasjonsbyrå for terroristene, men gir også terrorhandlinger og hatytringer legitimitet, sier en talsmann for juntaen som styrer Burkina Faso.

– Regjeringen har derfor besluttet å stanse sending av France 24 på vårt territorium på ubestemt tid, sier talsmann Jean-Emmanuel Ouedraogo.

6. mars kringkastet France 24 skriftlige svar fra den regionale al-Qaida-lederen Abu Ubaydah Yusuf al-Annabi på 17 spørsmål stilt av kanalens spesialist på jihadistsaker.

Kanalen, som finansieres av den franske staten, sier juntaens beskyldninger mot dem er grunnløse.

– Vi har aldri gitt ham ordet direkte, sier France 24 og viser til at al-Annabis svar ble gjengitt i en samtale i studio.

I desember, ble Radio France International (RFI), som tilhører samme mediehus som France 24, suspendert i Burkina Faso. Begge kanalene har også sendeforbud i nabolandet Mali, som også styres av en junta som kjemper mot islamistiske opprørere.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no