Scandinavian Star
Foto: Per Løchen / SCANPIX

Brannen på «Scandinavian Star»

Oppsummert

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal mandag drøfte «Scandinavian Star»-rapporten som konkluderte med at brannen hadde ei naturlege forklaring. 159 menneske, dei fleste norske, omkom i brannen på danskebåten natt til 7. april 1990.

 • Etterforsker ikke Scandinavian Star

  7. juni meldte NTB ved en feil at politiet i København gjenopptar etterforskningen av Scandinavian Star. Opplysningen var basert på en pressemelding fra Scandinavian Stars Danske Støtteforening, men viste seg å ikke stemme. NTB beklager feilen.

 • Støtter Scandinavian Star-rapport

  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ga i dag sin enstemmige støtte til granskingskommisjonens rapport etter Scandinavian Star-brannen. Kommisjonen kom fram til at det ikke er grunnlag for å si at brannen skyldtes sabotasje.

 • Scandinavian Star-rapport drøftes

  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal mandag drøfte Scandinavian Star-rapporten, som konkluderte med at brannen hadde sin naturlige forklaring. 159 mennesker, de fleste norske, omkom i ulykken på Scandinavian Star natt til 7. april 1990.

 • Høring om ulykkesrapport

  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal mandag ha høring om Scandinavian Star-rapporten, som konkluderte med at brannen hadde sin naturlige forklaring. 159 mennesker omkom i ulykken på Scandinavian Star natt til 7. april 1990.

Finner ikke bevis for sabotasje på «Scandinavian Star»

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no