Scandinavian Star
Foto: Per Løchen / SCANPIX

Brannen på «Scandinavian Star»

Oppsummert

Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal mandag drøfte «Scandinavian Star»-rapporten som konkluderte med at brannen hadde ei naturlege forklaring. 159 menneske, dei fleste norske, omkom i brannen på danskebåten natt til 7. april 1990.

 • Etterforsker ikke Scandinavian Star

  7. juni meldte NTB ved en feil at politiet i København gjenopptar etterforskningen av Scandinavian Star. Opplysningen var basert på en pressemelding fra Scandinavian Stars Danske Støtteforening, men viste seg å ikke stemme. NTB beklager feilen.

 • Støtter Scandinavian Star-rapport

  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité ga i dag sin enstemmige støtte til granskingskommisjonens rapport etter Scandinavian Star-brannen. Kommisjonen kom fram til at det ikke er grunnlag for å si at brannen skyldtes sabotasje.

 • Scandinavian Star-rapport drøftes

  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal mandag drøfte Scandinavian Star-rapporten, som konkluderte med at brannen hadde sin naturlige forklaring. 159 mennesker, de fleste norske, omkom i ulykken på Scandinavian Star natt til 7. april 1990.

 • Høring om ulykkesrapport

  Stortingets kontroll- og konstitusjonskomité skal mandag ha høring om Scandinavian Star-rapporten, som konkluderte med at brannen hadde sin naturlige forklaring. 159 mennesker omkom i ulykken på Scandinavian Star natt til 7. april 1990.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no