NRK Meny
Branntomt Hemsedal statlige mottak
Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

Brann på asylmottak i Hemsedal

Oppsummert

162 beboere ble evakuert da det brøt ut brann på Hemsedal statlige mottak natt til onsdag. Da brannvesenet kom til stedet, var kjøkken- og kontordelen, som ikke er bebodd, overtent. Årsaken til brannen er foreløpig ukjent.

 • Ingen tiltale etter Hemsedal-brann

  Det blir ikke tatt ut tiltale mot en asylsøker i Hemsedal som var siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av brannen på Hemsedal statlige mottak natt til 11. november i fjor.

 • Henlegger brann på asylmottak

  Politiet i Buskerud henlegger saken etter brannen i Hemsedal statlige asylmottak. Etter en nesten tre måneder lang etterforskning, har ikke politiet funnet noen årsak. Ingen ble fysisk skadet i brannen i begynnelsen av november i fjor.

 • Vil fengsle asylsøker 

  Mannen som er siktet for falsk forklaring etter brannen i akuttmottaket i Hemsedal, fremstilles for varetektsfengsling klokka to. Bakgrunnen for siktelsen er blant annet at hans forklaring ikke stemmer overens med andre vitners forklaring.

 • Siktet etter brann på asylmottak

  En av beboerne på Hemsedal statlige mottak er pågrepet og siktet for falsk forklaring, melder Dagbladet. – Avhør og andre deler av etterforskningen har avdekt at forklaringen ikke stemmer, sier Per Thomas Omholt i Nordre Buskerud politidistrikt til avisa.

Siste nytt om brannen i Hemsedal
Lensmann Inger Lill Lanes om etterforskning etter brannen i asylmottak
Mottaksleder Gry Herland om brannen i Hemsedal-mottak

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 03030 eller 03030@nrk.no