Ingen tiltale etter brann på asylmottak

Det blir ikke tatt ut tiltale mot en asylsøker i Hemsedal som var siktet for falsk forklaring i forbindelse med etterforskningen av brannen på Hemsedal statlige mottak natt til 11. november i fjor.

Brann på asylmottak i Hemsedal

Natt til 11. november begynte det å brenne i asylmottaket på Tuv i Hemsedal. 162 beboere ble evakuert fra mottaket.

Foto: Hallgrim Ødegård / NRK

Asylsøkeren ble varetektsfengslet, men ble sluppet løs etter en uke. Politiet opprettholdt imidlertid siktelsen mot ham, men nå er saken henlagt.

– Saken er henlagt etter bevisets stilling, sier politiadvokat Per Thomas Omholt i Sør-Øst politidistrikt til Hallingdølen.

Kripos på Hemsedal statlige mottak 2

Kripos brukte spesialtrent brannhund for å lete etter årsaken til brannen på asylmottaket i Hemsedal.

Foto: Gunnar Grimstveit / NRK

En rekke personer ble avhørt etter brannen på mottaket, og politiet kartla blant annet bevegelsene til folk i området før brannen startet.

Politiet reagerte på forklaringene til asylsøkeren på bakgrunn av forklaringene til andre personer.

– Vi hadde ikke nok til å tiltale ham for falsk forklaring, sier Omholt, som understreker at mannen ikke er knyttet til brannen.

Det er fremdeles uvisst hvorfor det begynte å brenne på asylmottaket i Hemsedal, og brannetterforskningen ble henlagt i februar.

Politiet klarte ikke å finne ut om det var en teknisk årsak til at brannen oppsto eller om den var påsatt. Kripos bisto i etterforskningen, og rundt 80 personer ble avhørt.

Alle de 162 beboerne ble evakuert fra mottaket natt til 11. november, men ingen ble skadd. Kjøkken- og administrasjonsdelen ved mottaket brant helt ned.