NRK Meny
Brann Lillehammer
Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Brann i bygård i Lillehammer

Oppsummert

Det brøt ut brann i et eldre trehus i Lillehammer sentrum natt til søndag 22. januar. Ingen skal ha mistet livet i brannen, men en kvinne er sendt til sykehus med røykskader.

 • Åpen ild årsak til brann

  Nå foreligger en ny sakkyndigrapport etter brannen i Storgata i Lillehammer i januar i år. I likhet med Kripos-rapporten i vår, slår også denne fast at åpen ild var årsaken til brannen, skriver Lillehammer byavis. Ei kvinne er sikta etter brannen.

  Storgata 81 i Lillehammer
  Foto: arne sørenes / nrk
 • Trekker seg som forsvarer

  Lorentz Stavrum trekker seg som forsvarer for kvinnen som er siktet for mordbrann etter brannen i Lillehammer søndag. Årsaken er at Stavrum også underviser ved Høgskolen i Lillehammer og er lærer for flere av vitnene i saken, skriver GD.

 • Nei til hybler i gamle trehus

  Det bør vurderes forbud mot utleiehybler i verneverdige trehus, mener brannsjef Knut Birger Bakken. Brannen i Lillehammer startet i en leilighet som var utleid til studenter. Brannsjefen sier de ofte har branner og branntilløp i hybelhus.

 • Sier hun tente brann med lighter

  Kvinnen som er siktet for å ha tent på bygården i Lillehammer søndag morgen, sier ifølge kjennelsen om varetektsfengsling at hun brukte en lighter. Retten mener det er lite trolig at det skal ha utviklet seg en brann kun ved bruk av lighter.

 • Tilstår å ha startet brann

  En 24 år gammel kvinne har tilstått at det var hun som forårsaket brannen i Lillehammer sentrum i helgen. Hun har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. 24-åringen blir framstilt for varetektsfengsling mandag. Politiet vil be om fire uker.

Lillehammer brann, sett fra Victoria hotell.
Kulturvernkonsulenten i Oppland sier det er trist at et bygg brant ned i Storgata på Lillehammer.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no