Hopp til innhold

Biden la fram plan for høyhastighetstog til Las Vegas

USAs president har vist fram planen for bygging av USAs første høyhastighetsbane. Togene skal halvere reisetiden langs bakken mellom Los Angeles og Las Vegas.

Den nye togforbindelsen er en del av en jernbanepakke verdt 8,2 milliarder dollar, som tilsvarer rundt 96 milliarder kroner med dagens kurs.

– Denne planen skal få landet vårt tilbake på rett spor, med den raskeste tryggeste og grønneste jernbanen i verden. Dere aner ikke hvor mye dette gleder meg, sa togentusiasten Biden da han presenterte planene i gamblingbyen fredag. Selv ble han kjent som Amtrak Joe da han gjennom sine mange år i Senatet togpendlet til Washington.

Målet er at togene skal begynne å gå på den nye høyhastighetslinjen innen 2028. Reisetiden er beregnet til 2 timer og 40 minutter, nesten en halvering av den fem timer lange kjøreturen mellom byene i dag.

Kort tid etter at han ble USAs president, la Biden fram en infrastrukturpakke som inkluderte 66 milliarder dollar til investering i persontog. Det er den største summen til dette formålet.

(NTB)

Biden
Foto: Manuel Balce Ceneta / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no