Hopp til innhold

Bhattis forsvarer krever han løslatt i Pakistan – beskyldes for «taktikkeri»

Politiadvokaten skulle i dag levere sine sluttargumenter i et av de mange rettsmøtene om utleveringen av Arfan Bhatti i Islamabad. Så langt kom han imidlertid ikke, før Bhattis forsvarer krevde ham løslatt mot kausjon.

– Min klient har vært arrestert siden september 2022. I mange måneder var han arrestert uten lov og dom før han ble fremstilt for retten i april 2023, sa forsvarer Zia Ur Rehman i retten.

Rehman mener en løslatelse i Pakistan ikke er til fare for etterforskingen i Norge. Om to dager skal dommeren i Islamabad vurdere om Bhatti kan løslates mot kausjon.

Politiadvokaten Siraj-ul-Rehman Jasra beskylder forsvareren til Bhatti for taktikkeri.

– Enhver siktet person har lov til å søke løslatelse mot kausjon, men at søknaden kommer på den siste dagen, vekker mistanke om at dette er en måte å forsinke rettsprosessen, sier Jasra.

Politiadvokat Jasra vil levere resten av sine sluttargumenter i det nye rettsmøtet der dommeren vil ta stilling til om Bhatti kan løslates mot kausjon.

Dersom søknaden om to dager avvises av den lokale dommeren, kan Bhatti anke den til en høyere rettsinstans uten at det har falt dom i den pågående saken om utleveringen.

Arfan Bhatti utenfor retten i Islamabad
Foto: NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no