Hopp til innhold

Ber snørrete barn unngå Halloween

Barn som er syke, må holde seg hjemme også på halloween, understreker helseminister Ingvild Kjerkol (Ap).

– Snørrete unger kan dessverre ikke gå halloween. Man må holde seg hjemme når man er syk, sier helseministeren til NRK i forkant det som er et av årets høydepunkter for mange barn.

Kjerkol sier med et smil at helseministeren ikke oppfordrertil å gi godteri til unger. Samtidig har hun forståelse for at« halloween nok har kommet for å bli», og sier det går an å gjøre det trygt og fornuftig.

– Det er enkle råd som å vaske hendene, bruke innpakket godteri og følge de gode rutinene man har lært seg gjennom pandemien, sier Kjerkol.

FHI-direktør Camilla Stoltenberg sier myndighetene «ikke skal skru av festen».

– Vi skal ikke skru av festen, men vi oppfordrer alle til å tenke gjennom forholdene der de bor. Om det er steder med mye trengsel må man tenke om det er grunn til å være bekymret. Det handler også om at de som er hjemme må holde seg hjemme om de har symptomer, sier Stoltenberg.

Kjerkol holder torsdag sin første koronapressekonferanse, sammen med assisterende helsedirektør Espen Nakstad og direktør i FHI Camilla Stoltenberg. Kjerkol sier til NRK at det ikke er aktuelt å innføre nye nasjonale tiltak nå, til tross for stigende smittetall.

Halloween-godteri i gresskar i Oslo i 2016
Foto: Erik Johansen / NTB

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no