Hopp til innhold

Bedriftseier tiltalt for å ha misbrukt Skattefunn-ordningen

En mann i 50-årene må møte i retten for å ha misbrukt Skattefunn-ordningen. Han er tiltalt for grovt skattesvik for nær seks millioner.

Mannen var tidligere eier og daglig leder i en familieeid fiskeforedlingsbedrift på Vestlandet. Påtalemyndigheten mener han misbrukte Skattefunn-ordningen for å få urettmessig skattefradrag. Tiltalte opplyser til E24 at han ikke erkjenner straffskyld.

Ordningen skal motivere bedrifter til forskning og utvikling. Virksomheter som får sine prosjekter godkjent, har rett til å søke om skattefradrag for 19 prosent av kostnadene knyttet til prosjektet.

Bedriften fikk i årene mellom 2014 og 2017 innvilget støtte fra Forskningsrådet til et forskningsprosjekt som blant annet skulle gjøre den i stand til å utnytte råvarene bedre.

Ifølge tiltalen skal bedriftseieren i denne perioden ha oppgitt rundt 29,5 millioner kroner i fiktive forskning- og utviklingskostnader i prosjektregnskapene. Denne summen ble lagt til grunn ved beregning av skattefradrag på om lag 5,9 millioner kroner.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no