Hopp til innhold

Bangladesh: Rohingya-leder drept

En av rohingya-folkets ledere i flyktningleiren Cox's Bazar i Bangladesh, Mohib Ullah, er blitt skutt og drept av en ukjent person.

Mohib Ullah ble skutt minst tre ganger utenfor sitt kontor, sier en talsperson for Ullah's Arakan Rohingya Society for Peace and Human Rights (ARPSH). Myndighetene i landet foreløpig ikke har bekreftet dødsfallet.

Da rohingya-opprørere i 2017 gikk til angrep på politi og militærbaser, svarte myndighetene i Myanmar med omfattende forfølgelse og overgrep mot den muslimske folkegruppen.

Over 800.000 rohingyaer ble fordrevet fra hjemmene sine i delstaten Rakhine. Mange av dem endte til slutt opp i Kutupalong i Cox's Bazar, sørøst i Bangladesh.

Blant dem var Ullah, som dannet ARPSH i leiren noen måneder senere. Gruppen jobber for å etterforske overgrepene begått av Myanmars militære og buddhistiske militser i offensiven mot folkegruppen.

I en omfattende rapport konkluderte FN-etterforskere i 2018 med at det fremdeles pågikk et folkemord mot de gjenværende rohingyaene i Myanmar.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no