Illustrasjon på bruk av Scandiland-nettverk for pedofile
Foto: Mattis Folkestad/NRK (illustrasjon)

Avslører pedofili-nettverk

Oppsummert

Det skandinaviske pedofiliforumet Scandiland har over 1000 norske, svenske og danske brukere. På forumet, som kun er tilgjengelig via det sterkt krypterte Tor-nettverket, utveksler brukerne bilder og videoer, og diskuterer pedofile erfaringer.

 • Naive foreldre deler barnebilder

  Pedofile henter uskyldige barnebilder lagt ut på nett, og manipulerer dem til pornografiske motiver. – Norske foreldre er for naive på sosiale medier, mener barnerettighetsadvokat.

 • 200 nordmenn på pedofili-nettverk

  Rundt 200 nordmenn deltar i diskusjoner på det skjulte pedofilinettvreket Scandiland som kun er tilgjengelig via kraftig kryptering. Selv om det ikke deles nakenbilder av barn, kan bildebruken være i strid med norsk lov, sier Kripos.

 • Kripos bekymret over pedofili-nett

  Kripos mener at skjulte forum for pedofile på nettet øker faren for at brukerne kan begå overgrep i virkeligheten. Politioverbetjent Emil Kofoed i Kripos sier nettverk som Scandiland bidrar til å normalisere pedofili.

 • Over 1000 brukere på Scandiland

  Det skandinaviske pedofiliforumet Scandiland har over 1000 norske, svenske og danske brukere. I flere saker belyser NRK hvordan forumets medlemmer normaliserer pedofili og utveksler bilder og videoer. Les mer.

 • Avslører pedofilinettverk

  Over 1000 skandinaver er registert som brukre av det pedofile nettverket Scandiland. Skjult bak kraftig anonymiseringsprogramvare snakker de om voldtekt av barn og om å møtes i hemmelige foreninger. Les mer på NRKbeta.no

  Illustrasjon på bruk av Scandiland-nettverk for pedofile
  Foto: Mattis Folkestad/NRK (illustrasjon)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no