Ambulanse kapret på Torshov i Oslo
Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Ambulanse kapret i Oslo

Oppsummert

En ambulanse ble kapret i Oslo 22. oktober 2019. Etter kapringen er en 33 år gammel mann tiltalt for sju drapsforsøk, befatning med våpen og narkotikaoppbevaring. En 25 år gammel kvinne er siktet for befatning med våpen og oppbevaring av narkotika.

 • Ber om frifinnelse for drapsforsøk

  Forsvareren til 33-åringen som er tiltalt for ambulansekapringen i Oslo høsten 2019, ber om frifinnelse for drapsforsøk og trusler mot politiet. Mannens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, ber også om at klienten hans straffes på mildeste måte. 33-åringen er blant annet tiltalt for å ha forsøkt å drepe sju personer med den kaprede ambulansen.

 • Tiltalt: – Jeg vil beklage

  Mannen som er tiltalt for sju drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse i Oslo forklart seg i retten i dag om det som skjedde. 33-åringen sin startet forklaringen med å beklage, og fortelle at det vitnene har sagt i retten har gjort inntrykk.

 • Mener han ikke så barnevognen

  Mannen som blant annet er tiltalt for sju drapsforsøk og for å ha truet til seg en ambulanse, mener han ikke så barnevognen som ble truffet av den kaprede ambulansen han satt i. Han mener han ikke prøvde å drepe noen.

 • Beklager til de fornærmede

  Mannen som er tiltalt for sju drapsforsøk, grovt ran og trusler i forbindelse med at han truet til seg en ambulanse i Oslo, beklager til de fornærmede i saken.– Jeg vil beklage, sier han. Han forteller at deres forklaringer har gjort inntrykk.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no