Ambulanse kapret på Torshov i Oslo
Foto: Rolf Petter Olaisen / NRK

Ambulanse kapret i Oslo

Oppsummert

22. oktober 2019 ble en ambulanse kapret i Oslo. Under en vill ferd var sju personer nær ved å bli truffet av ambulansen. En 33 år gammel mann ble i mai 2021 dømt til forvaring i 12 år for sju drapsforsøk. Han anket dommen på stedet.

 • Får saken opp for lagmannsretten

  Mannen som kapret en ambulanse i Oslo høsten 2019, får hele saken sin behandlet på nytt i lagmannsretten. Det har Borgarting lagmannsrett bestemt.

  33-åringen ble i tingretten dømt til forvaring i 12 år for sju drapsforsøk.

  Saken er foreløpig ikke berammet.

 • Anker ikke ambulansekaprerdommen

  Statsadvokat Alvar Randa anker ikke dommen på tolv års forvaring for mannen som ble dømt for sju drapsforsøk etter å ha kapret en ambulanse i Oslo. – Vi er fornøyd med dommen og har ikke anket den, sier statsadvokat Alvar Randa til NTB.

 • Ambulansedom om en uke

  Dommen i ambulansekapring-saken kommer torsdag 20. mai klokken 15.

  Den tiltalte står overfor en påstand om 12 års forvaring, med en minste minstetid på åtte år. Han kapret en ambulanse på Torshov i 2019 og kjørte på flere personer.

 • Ber om frifinnelse for drapsforsøk

  Forsvareren til 33-åringen som er tiltalt for ambulansekapringen i Oslo høsten 2019, ber om frifinnelse for drapsforsøk og trusler mot politiet. Mannens forsvarer, Øyvind Bergøy Pedersen, ber også om at klienten hans straffes på mildeste måte. 33-åringen er blant annet tiltalt for å ha forsøkt å drepe sju personer med den kaprede ambulansen.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no