Bedriftene skal ha gode rutiner
Dersom det blir funnet avvik, er målet at bedriften skal lære av feilene og ikke gjenta disse. Bedriftene skal ha gode rutiner for å avdekke, rette opp og forebygge avvik.
Dersom det blir funnet avvik, er målet at bedriften skal lære av feilene og ikke gjenta disse. Bedriftene skal ha gode rutiner for å avdekke, rette opp og forebygge avvik.
De ulike tilsynene vil sjekke om det er trygt for både ansatte og gjester på de ulike servicevirksomhetene, og om de bryter helse-, miljø- og sikkerhetslovgivningen (HMS).
Arbeidstilsynet, Miljødirektoratet, Næringslivets sikkerhetsorganisasjon, Statens strålevern, fylkesmennene, brann- og redningsvesen, lokale el-tilyn og Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) samarbeider om aksjonen.
– Vi frykter at mange virksomheter ikke har gode nok rutiner som hindrer at farlige feil og situasjoner gjentar seg, sier DSB-direktør Jon Arvid Lea.
I løpet av uka skal 700 virksomheter innen hotell, servering og næringsmiddelindustri over hele landet kontrolleres av en rekke statlige forvaltningsorganer.
Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no
Den som mener seg rammet av urettmessig publisering, oppfordres til å ta kontakt med redaksjonen. Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund som behandler klager mot mediene i presseetiske spørsmål.