Hopp til innhold

80 menn pågrepet og anklaget for overgrep i Frankrike

Rundt 80 menn, blant dem to lærere, er pågrepet i Frankrikes mest omfattende etterforskning av anklager om overgrep mot barn, ifølge politikilder.

Politiet har denne uka utført pågripelser i 53 av Frankrikes 101 departementer, opplyser politikommissær Quentin Bevan til nyhetsbyrået AFP lørdag kveld.

De pågrepne mennene er fra rundt 30 til over 60 år gamle og kommer fra svært forskjellige bakgrunner. En er folkevalgt, en annen er arbeidsledig.

– Det er ingen typisk profil når det gjelder seksuelle overgrep mot barn, sier han.

Etterforskningen har imidlertid vært rettet spesielt mot yrker der voksne er i jevnlig kontakt med barn.

En av de pågrepne jobbet på et senter for personer med funksjonsnedsettelser. Han er tidligere dømt for voldtekt, men hadde fått ny identitet og klarte dermed å komme i kontakt med barn igjen, sier Bevan, som leder enheten som samordnet aksjonen.

Politiets ransakinger avdekket «over 100.000» videoer og bilder med overgrepsmateriale på PC-er og harddisker. Noe av innholdet var «ekstremt voldelig» og inkluderte seksuelle handlinger mot babyer, sier politilederen.

– Seksuelt misbruk av barn via nettet handler ikke bare om einstøinger som tråler nettet. Noen har gått lenger og begått forbrytelser i den virkelige verden eller er i ferd med å gjøre det, forteller han.

(NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no