Hopp til innhold

500 mennesker har mistet livet i flom i Nigeria

500 mennesker har mistet livet og over 1,4 millioner har blitt fordrevet av det som er den verste flommen i Nigeria på flere tiår, ifølge myndighetene.

Oversvømmelsene som rammer Afrikas mest folkerike land, kommer etter voldsomt regn. Dårlig infrastruktur forsterker problemene. 1.546 personer har også blitt skadd som følge av flommen.

– I tillegg er over 45.000 hus totalskadd og over 700 kvadratkilometer med jordbruksland er fullstendig ødelagt, sa en talsmann for Nigerias departement for humanitære forhold onsdag.

Regntiden starter vanligvis rundt juni og er på sitt sterkeste på sommeren. Denne gangen begynte de fleste dødsfallene og tallene på fordrevne å bli registrert i august og september, sier en talsmann for Den nasjonale kriseberedskapsmyndigheten.

Kraftig nedbørsmengder er ventet de kommende ukene og månedene. Regntiden slutter vanligvis i november eller desember. Også i 2012 ble Nigeria rammet av en stor flom som førte til at 363 mennesker døde og mer enn 2,1 millioner ble fordrevet.

Flere land i Afrika er preget av flom for tiden. I Sør-Sudan er mer enn 900.000 mennesker rammet av flom denne måneden, ifølge FN.

(NTB)

M7-lpeCXfVw
Foto: Fatai Campbell / AP

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no