Hopp til innhold

198.200 passasjerer reiste med Flyr i september

198.200 passasjerer reiste med Flyr i september, og fyllingsgraden endte på 74,1 prosent. Etterspørselen etter innenlandsflyginger i Norge faller betydelig.

– Vi er godt fornøyd med etterspørselen etter flyginger til våre europeiske reisemål med mange fulle fly og en fyllingsgrad på 82 prosent denne måneden, sier administrerende direktør Tonje Wikstrøm Frislid i Flyr.

På innenlandsflygninger i Norge var fyllingsgraden imidlertid kun 54 prosent, og selskapet venter lavere etterspørsel også gjennom vinteren.

Flyr varslet tirsdag at de kutter kraftig ned på innenlandsflygninger i vinter for å spare 400 millioner kroner. De må permittere ansatte og skal ha en bemanning tilsvarende fem-seks fly.

– Vi står overfor en utfordrende vinter der folk flest har mye mindre å rutte med som følge av rekordmange rentehevinger, generell høy prisvekst og svært høye strømpriser. Det treffer oss som bransje og selskap hardt fordi enda færre ønsker å reise. Kombinert med vedvarende høye drivstoffpriser gjør dette at vi justerer ruteprogrammet gjennom vinteren, sier Frislid.

I Norge opprettholdes ruter fra Oslo til Bergen og Trondheim, og i julen utvides innenlandstilbudet med Oslo-Bodø, Oslo-Evenes og Oslo-Tromsø.

Flyr hadde i snitt elleve fly i drift i september av en flåte på tolv fly. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no