Hopp til innhold

Medsiktet (36) vil ikke forklare seg

En av de fire siktede i saken skal nå forklare seg. Tiltalte Zaniar Matapour og den siktede nikker til hverandre i det den siktede kommer inn.

Mannen er en 36 år gammel norsk-pakistaner.

Den siktede opplyser at han ikke ønsker å oppgi forklaring. Han har på seg mørk jakke og mørke bukser. Aktor Sturla Henriksbø sier derfor han vil lese opp fra politiforklaringen til mannen.

Avhøret ble gjort 25. juni 2022, på kvelden. I avhøret sa den siktede at Matapour og han ikke kjente hverandre veldig godt, men møttes gjennom felles venner og bekjente en gang i blant. De har også bedt sammen etter å ha spist, i to ulike moskeer på Grønland, ifølge siktedes forklaring.

I avhøret har han beskrevet siktede Arfan Bhatti som en venn som han tidvis møtte ofte. Han forklarte også at han, Matapour og Bhatti hadde møttes samtidig, da for å spise.

Matapour skal ha ringt den siktede kvelden før angrepet, og bedt om å låne penger. Siktede hadde da, ifølge sin forklaring, sagt at han skulle se på det til uka.

Siktede sa videre i avhøret at han var sjokkert da det kom fram i media at det var Matapour som sto bak angrepet.

I retten spør aktor Henriksbø om flere beslag som ble gjort hjemme hos den siktede mannen.

Han spør også om kontoutskrifter som viser at den siktede tok ut totalt 19.000 kroner noen timer før angrepet. Siktede vil ikke svare på spørsmål om dette.

Siktede vil heller ikke svare på spørsmål om gullmyntene som politiet har knyttet ham til.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no