Hopp til innhold

Lite spenning knyttet til valgresultatet i Bangladesh

Opptellingen etter valget i Bangladesh er i gang, men ingen er i tvil om at Sheikh Hasina og hennes parti Awami League beholder makten.

76 år gamle Sheik Hasina har styrt Bangladesh de siste 15 årene. I fjor høst var det store protester mot henne, der nærmere 25.000 ble pågrepet.

Protestene ble arrangert av nasjonalistpartiet BNP og Jamaat-e-Islami, men Sheikh Hasina nektet å etterkomme kravet om å gå av og overlate makten til en overgangsregjering.

En rekke opposisjonsledere ble pågrepet før søndagens valg, mens andre gikk i dekning. Begge de to opposisjonspartene boikottet valget og viste til at det verken ville bli fritt eller rettferdig.

– BNP er en terroristorganisasjon. Jeg forsøker etter beste evne å sikre videre demokrati her i landet, sa Hasina etter å ha avgitt stemme søndag.

Frammøtet under søndagens valg skal ha vært på under 40 prosent, mens det ved forrige valg i 2018 var på over 80 prosent.

I havnebyen Chittagong brukte politiet tåregass mot demonstranter, men ellers skal valget ha gått relativt rolig for seg.

De første resultatene er ventet mandag. (NTB)

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no