Hopp til innhold

52 uåpnete meldinger til barnevernet fra Øst politidistrikt

– I vår gjennomgang av distriktets forsendelser til barnevernet via Altinn, har vi funnet 52 saker som ikke er åpnet av mottaker.

Det skriver Øst politidistrikt i en pressemelding.

For to uker siden ble det kjent at meldinger fra politiet i hele landet ikke hadde nådd fram til mottakeren. Politiet hadde flere steder benyttet kommunikasjonskanalen Altinn uten at mottaker i kommunen hadde fått brevene. Det oppsto dermed usikkerhet om bekymringsmeldinger til barnevernet kunne ha blitt liggende ulest.

– Etter at vi ble kjent med at kommunene ikke har mottatt alle forsendelsene i Altinn, har Øst politidistrikt vært i dialog med kommunene og barnevernskontorene for å kartlegge om innholdet i forsendelsene var kjent gjennom andre kanaler eller i øvrig dialog med politiet, sier konstituert politimester Geir Solem.

– Så langt har vi ikke avdekket noen saker av akutt eller alvorlig karakter som barnevernet ikke er kjent med, eller hvor barna ikke er fulgt opp på annet vis, fortsetter Solem.

Solem forteller at nå har skjerpet inn gjeldende rutine til at alle bekymringsmeldinger skal sendes per brev.

– For å være på den sikre siden, har vi uansett sendt samtlige uåpnede meldinger til barnevernet på nytt, per brev, legger han til.

Stasjonssjef Geir Solem
Foto: Nina M. Eriksen / NRK

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no