Hopp til innhold

Støre tror ikke sanksjoner stopper Putin

Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier han tror Russlands president Vladimir Putin er vel vitende om at handlingene i Øst-Ukraina kommer til å bli møtt med sanksjoner. Støre er onsdag morgen gjest i Politisk kvarter på NRK.

– Tror noen Putin lar seg stanse av sanksjoner?

– Nei, jeg tror ikke det er så lettvint som det. Det ser ut som Putin har et stort prosjekt som han har forberedt over lang tid og med stor mobilisering av militære styrker. Nå tar han grep som bryter folkeretten og trolig åpner for å kunne bruke mer militærmakt. Det tror jeg nok er gjort vel vitende om at da kommer det sanksjoner som kommer til å ramme Russland, folket og økonomien, sier Støre.

Han mener samtidig det er viktig at Europa sender et signal om hvor grensene går, og at «slikt ikke passerer uten reaksjon». Støre mener sanksjonene som har kommet for å ikke finansiere russisk statsgjeld er viktig med tanke på landets økonomi.

– Dette var sanksjoner som kom som reaksjon på det Putin gjorde i Øst-Ukraina, men han har gitt klare tegn på at det kan komme vesentlig mye mer. Så det ligger mer på plass for å kunne reagere dersom det trappes ytterligere opp.

Nyhetstips 03030

Er du der det skjer eller vet noe vi burde vite? Ta kontakt på 915 03030 eller 03030@nrk.no