NRK Meny
Normal

To ganger 4. plass til Karasjokgutt

I helgen ble det arrangert Nord-Norges mesterskap i Langrenn i Bodø.

junior NM stafett junior stafett

Junior NM i stafett. Aslak Ole Eira først i bildet.

Foto: Ragna Rognerud Eira / Privat

– Det var kjempe gøy når jeg kom i mål og fikk vite at jeg hadde gått så bra, og når jeg gikk klassisk var det enda morsommere, forteller Aslak Ole Eira (18).

Junior langrennsløperen er svært fornøyd med resultatet i helgen. Han kom inn til en 4. plass i klassen 19/20 år – 7,5 km klassisk på fredag. Også på lørdag kom han inn til en 4. plass, da i klassen 19/20 år – 15 km fellesstart, der var det hele 35 påmeldte.

Aslak Ole Eira

Aslak Ole Eira.

Foto: Dan Robert Larsen

For tiden går han sitt tredje år på Nord-Troms videregående skole i Nordreisa. I år går Eira for Nordreisa IL, det er første året han ikke går for IL Nordlys.

– Det er gode trenere, og et veldig bra opplegg av skolen. Det har vært til stor hjelp i forhold til treningen, for der er det veldig stort treningsmiljø. Det er mange på min alder som også trener for å bli bedre, og det er veldig gøy!

Klassiske ski

Når han var mindre så var det ikke de klassiske skiene noe som fristet, men det har endret seg de to siste årene.

– Jeg tenkte at jeg må trene det også. Musklene har en annen teknikk, derfor er det bra å lære klassisk teknikk også. Når jeg fikk bedre teknikk av det så fortsatte, forteller Eira.

junior NM stafett 1.etappe

Bildet tatt under junior NM i stafett. Eira som nr 3 i bildet.

Foto: Ragna Rognerud Eira / Privat

Og slik vil han trene slik at han når målet sitt om å komme seg til Norges Cup finalen i år.

Vil fortsette

Eira forteller at han lyst til å fortsette med skigåingen, også som seniorløper.

– Jeg vil også konkurrere som seniorløper, for som de sier «man er ikke skiløper før man har gått seniorklassen», ler han.

– Jeg vil jo selvfølgelig også bli bedre der, på de tingene som jeg ikke er så god på nå – jeg skal bli en bedre skiløper som senior!