Sparte 100 000 kr - reiste verden rundt

De har vært i ni land og tre kontinenter på fire måneder. «Det beste er det man har fått sett og oppleve, og menneskene man har møtt» , sier Marita.

Table Mountain, Sør Afrika

På toppen av Table Mountain, Sør-Afrika

Foto: Privat

Drøye tre måneder før avreise bestilte de billettene sine til den fire måneders jordomseilingen. Jentene har samlet inn mer eller mindre 100 000 kr på under et halvt år for å dra på backpacking.

Både Ragna og Kamilla har jobbet mer enn 100% for å få god nok råd til turen – Etter jobb så har man knekt sammen og bare vært sliten. Men det har absolutt vært verdt det! Forteller Ragna.

På det fleste har de vært fem venninner sammen, men Marita Bringsli, Kamilla Knutsen og Ragna Hansine Bjøru har vært sammen dag og natt i rundt 17 uker.

Whitheaven beach, Australia

Kamilla på Whitheaven beach, Australia

Foto: Privat

Fire måneder sammen i strekk?

– Det har faktisk gått overraskende bra! Vi har ikke hatt noen større krangler. Det vi har vært mest uenige om er hvor vi skal spise, sier Ragna. Det bekreftes av alle, etterfulgt med litt latter.

– Folk forventer vel at man skal bli lei hverandre. Men jeg har faktisk ikke blitt noe lei, poengterer Kamilla.

Knutsen ble igjen i Afrika for å dra videre til Dubai da de andre dro hjem til Norge. – Jeg savna dem kjempe masse da de dro.

Folk forventer vel at man skal bli lei hverandre, men jeg har faktisk ikke blitt noe lei

Kamilla Knutsen

Smakte på egg som hadde utviklet foster

Balut

Fosteret som var i egget.

Foto: Privat

Det tok et millisekund før alle visste hva det værste de hadde smakt var. Nemlig balut, som er en delikatesse flere steder i Asia.

Jentene sier det er et egg som er lagret i omtrent 18 dager før det blir kokt. Det har da utviklet seg et lite foster i egget.

– Det var lite som ble svelgt ned av det der, sier Ragna. Hun grøsser litt og fortsetter – de i Fillippinene spiser ALT!

– Ellers har vi smakt på både Krokodille, antilope, struts, alt har vært godt, forteller Kamilla.

Nesten ingen overnattinger var planlagt

Det var kun de store flybillettene som var bestilt på forhånd. Dermed kunne de disponere tida si akkurat som de ville, som var for eksempelt å reise i seks uker med tog igjennom Thailand, Vietnam og Kambodsja.

– Det var veldig lett å finne overnatting, og det var billig, ingen problemer i det hele tatt! Noen Ganger var det selvfølgelig lurt å finne overnatting på forhånd så vi rakk å gjøre ting vi hadde lyst til, forteller Ragna.

Her kan du se på kartet hvor de har vært:

Laster kart, vennligst vent...

Jentene har bodd mye på hostell, eller "dorm" som det også kalles. Det er veldig vanlig når man er på backpacking, ofte finner man ti stykker på samme rom. – Vi likte det veldig godt, det var en grei måte å bli kjent med folk på.

– Vi har brukt hostelworld appen veldig aktivt, der fant man hostell til 25kr natta, sier Marita.

Mye adrenalinkick

Adrenalinkick

Her har Marita nettopp tatt Gorge Swing, hun er veldig fornøyd!

Foto: Privat

I Victoria Falls prøvde Marita Gorge Swing, en pendel på 70 meter i fritt fall. – Man kunne velge hvordan man ville stå, så jeg sto på hender, sier hun.

Magefølelsen til Ragna sa hun kom til å "dø" bare av å se på det. – det var nok for min del, jeg er ingen adrenalin-person som Marita er. Mens Kamilla syntes Gorge-swingen så for farlig ut.

Jentene har også lært seg å surfe, de har tatt zipline fra en øy til en annen, padlet milevis og snorklet. Noen har tatt dykkelappen, mens andre har hoppet i fallskjerm.

Her er video av Kamilla og Ragna når de tar zip-line:

zip-lining fra en øy til en annen

Jentenes tips til andre som skal reise

Hva var det beste å ha med seg?

Ragna: – Det beste jeg hadde med meg var ladebanken, absolutt et must! Det er en lader du bruker uten stikkontakt.

Kamilla hadde en adapter med tre USB-innganger. – Den kom godt med da det kun var én stikkontakt på mange av hostellene, sier hun.

Marita: Jeg var glad for å ha med intimsåpe, det solgte de ingen plasser i verden som jeg så i hvert fall, sier hun mens hun flirer litt.

Hva var det mest unødvendige?

Både Kamilla og Marita var fornøyd med pakkingen, men for Ragna var det ikke like lett, – Jeg hadde tatt med meg noe pynteklær og skjørt jeg ikke hadde bruk for. Det gikk for det meste i shorts, sier Bjøru.

Kamilla: – Da vi kom til australia fikk man bruk for regnjakka, og i afrika fikk jeg bruk for de litt tykkere klærne jeg hadde med.

I følge Marita er det ingen ting som har logget urørt i sekken,
– Om jeg skulle hatt noe det ikke var bruk for hadde jeg kastet det, forteller hun.

Her er forskjellige bilder fra turen deres:

Følelsene etter turen

– Jeg føler jeg er utrolig heldig å få delt det med mine beste venner, sier Kamilla

Marita sier det er vanskeig å trekke fram en spesiell ting. – Det beste er jo det man har fått sett og oppleve, og menneskene man har møtt, hvordan de har det det rundt omkring i verden.

Ragna synes også det er vanskelig å svare hva det beste har vært, – alt har vært så forskjellig, det meste har vært bra på forskjellige måter.