Hopp til innhold

Naturlig skjønn med kokosolje

Kokosoljen er en naturlig og miljøvennlig erstatning til både fuktighetskrem og sminkefjerner.

Kokosnøtt

Kokosolje er bra for huden, og spesielt tørr hud som er utsatt for infeksjoner.

Foto: Yim Hafiz / Flickr

Kokosolje er både naturlig, billig og miljøvennlig. Det inneholder E vitaminer og er proppfull av sunne fettsyrer. Nå har flere endelig fått øynene opp for kokosoljen og den brukes ikke lenger bare til matlaging, men også på baderommet.

Oljen, som finnes i kokosnøtter, har fått heltestatus blant skjønnhetsbloggere og kjendiser. NuFal har samlet sammen noen tips til hva du kan bruke mirakeloljen til.

Kroppsskrubb:

Hjemmelaget kroppsskrubb er lett å lage med kokosolje. Bland sammen kokosolje med sukker eller salt, og gni over hele kroppen i dusjen. Dette vil gi deg silkemyk hud, og andre fuktighetskremer vil trekke bedre inn i huden om man skrubber vekk gamle og døde hudceller først.

Kokosolje

Slik ser de fleste kokosoljer på glass ut, men oljen smelter lett i håndflaten.

Foto: Meal Makeover Moms / Flickr

Leppebalsam:

Gni litt kokosolje på leppene, og det vil ha mykgjørerende effekt. Det sies at kokosolje har naturlig solfaktor fire, så da får leppene dine også litt beskyttelse mot sola. Påfør oljen på leppene før du legger deg, og la den virke over natten for maksimal effekt.

Hårbalsam:

Kokosoljen penetrerer håret bedre enn mange andre oljer. Bruk for eksempel kokosolje som balsam du ikke skyller ut. Ha litt kokosolje på hårtuppene, og fordel deretter resten av oljen i håret med fingrene. For ekstra glansfullt hår kan du ta en liten dose kokosolje mellom fingrene og dra det over håret for fukt og glans. Dette trikset temmer også statisk hår, men ikke bruk for mye, da vil håret se fett ut.

Det er ikke nødvendigvis sminke og ren hud som gjør kvinner vakre.

Kokosolje kan brukes til mer enn matlaging, og det har mange fordeler, både for hud og hår.

Foto: Colourbox

Sminkefjerner:

Har du problemer med å fjerne maskaraen, kan du smøre litt kokosolje på en bomullsdott og gni den forsiktig over øynene. Oljen vil også løse opp vannfast maskara, og den sarte huden under øynene vil få litt ekstra fuktighet. Men unngå å få kokosoljen i direkte kontakt med øynene.

Barberkrem:

Dropp barberingsskummet til fordel for kokosoljen. Den motvirker irritasjon, fukter huden og er naturlig antibakteriell. Oljen vil også preparere huden for eventuelle skader forårsaket av barbering. Ved bruk av kokosolje vil det også bli lettere å rense barberbladet.

Kokosnøtter i tre

Det finnes nesten ingen grenser for hva du kan bruke kokosnøttolje til.

Foto: Dcubillas / Wikimedia Commons

Fuktighetskrem:

Kokosoljen gjør huden mykere og gir fuktighet til tørr, ru eller sår hud. Du kan smøre oljen over hele kroppen, inkludert nakke og ansikt. Smør kokosoljen på kroppen rett etter at du har dusjet, og oljen vil absorberes bedre. Er du blitt solbrent kan oljen ha en lindrende effekt på huden. Et siste tips er å påføre oljen på neglebåndene to ganger om dagen hvis de er tørre og flisete.

Kokosolje kan du få kjøpt på diverse mat- og helsekostbutikker.