Hopp til innhold

Klar for feiring

Om en uke feires samenes nasjonaldag rundt om kring i Sápmi.

Ingunn Halvari (15)

Ingunn Halvari (15)

Foto: Hannah Noste / NRK

Mange plasser i Norge, Sverige, Finland og Russland feires samenes nasjonaldag 6. Februar. I Tana kommune er det et spektakulært program som står for dagen, blant annet med kulturprogram, verdensrekordforsøk og konsert!

Også ungdommen i Tana skal feire dagen, der i blant Ingunn Kristina Halvari (15) fra Tana, som skal feire dagen på skolen og i flerbrukshallen i Tana.

– Jeg gleder meg mest til å ha kofta på meg, og være med venner og familie, forteller hun.

Per Heimly

Kjendisfotograf Per Heimly er det som skal ta bildet til verdensrekordforsøket,

Foto: TV2

På kvelden arrangeres det verdensrekordforsøk, der ideen er å samle flest mulig koftekledde mennesker i et stort gruppefoto. NRK Sápmi har direktesending av dette på kvelden kl. 19.50.

Den unge jenta forteller at hun selvfølgelig skal være med på verdensrekordforsøket, og kjenner mange som skal være med på det.

– Jeg håper virkelig at vi får det til, det hadde vært moro, sier Ingunn.

Mange deltakere

På Facebook-arrangementet er det rundt 130 stykker som har trykket på «deltar» knappen. Der oppfordres folk til å ta på seg kofte. Om man trenger hjelp med påkledning så vil det være kyndig hjelp til stedet.

Illustrasjon: Kler på seg kofte
Foto: Wenche Marie Hætta / NRK

Det må ikke være egen kofte du har på deg, og man må heller ikke være same for å være med på verdensrekordforsøket. Mange har allerede utlyst at de har en ekstra kofte å låne bort for dagen.

– Om jeg hadde hatt en ekstra kofte så hadde jeg mer en gjerne lånt den ut, forteller Ingunn.