NRK Meny
Normal

Braksuksess for Felgen Orkester

Det samiske bandet Felgen Orkester imponerte alle på midnattsrocken.

felg1

Felgen Orkester har kanskje ikke spilt så mange konserter, men viste god scenetekke.

Foto: Vilde Boberg Svineng / NRK

Torsdag var finnmarks største festival midnattsrocken i gang igjen. Folk fra hele finnmark strømmet til Lakselv for å få med seg band som Nightwish, Erik og Kriss og sist men ikke minst det samiske bandet Felgen Orkester. Bandet har kun spilt en konsert før torsdagens opptreden på midnattsrocken.

Bandet som startet å spille sammen i 2011 består av fem søskenbarn og en kompis, bandmedlemmene er Nils Mikael Hansen, Morten Ailo Hansen, Petter Tretnes Hansen, Henning Anti og Johan Biti. To av bandmedlemmene var tidligere med i det profilerte samiske bandet Rolffa, og da Rolffa tok en langvarig pause fra musikken, tok det ikke lang tid å utvikle Felgen Orkester. Deres første utgivelse var EP:en Soaját som ble utgitt mars 2013.

Takket sosiale medier

Felgen Orkester forteller selv at de ble «liket» til å spille på midnattsrocken. Det var en fan av Felgen Orkester, populært bare kalt Felgen, som ønsket seg Karasjok-bandet til festivalen. Fordi statusen fikk så mange «likes» var det tydelig at det var mange som ønsket det samme, og dermed ble de booket til midnattsrocken. Det gjorde festival-arrangørene rett i, for gårsdagens opptreden skapte mye liv og god stemning.

publik

Publikum koser seg helt fremst foran scenen.

Foto: Vilde Boberg Svineng / NRK

Felgen Orkester var kveldens avslutningsband og klokken 02.00 på natten skulle de spille. Folk hadde begynt å samle seg foran scenen lenge før den tid, og til tross for mye vind og regn var publikum i godt humør, og gledet seg til opptredenen.

Kvart over to kom bandet på scenen til stor jubel fra publikum. Åpningslåten var "Ále Guođe Mu", en låt de nylig har sluppet ut og selv om låten er rykende fersk var det tydelig at Felgens trofaste fans hadde øvd på sangen og kunne teksten godt. Det ble allsang og samtlige var med på joikingen.

Hitmaskin

Etter kjærlighetslåta "Ále Guođe Mu", fulgte hitten "Superman". Så kom resten av bandets overraskende mange låter som pærler på en snor med blant annet "Álo", "Soaját", "Unna-Áilloš" og "1, 2, 3 Vuola" – en partylåt som på kun kort tid er blitt en favoritt blant fansen. Bandet overrasker også fansen med å spille en splitter ny låt, og også den faller i smak hos publikum som danser og synger med.

bade

Badeballene med påskriften Felgen Orkester gjorde konserten ekstra morsom for publikum.

Foto: Vilde Boberg Svineng

Konserten blir om mulig enda mer lystig når badeballer og baderinger blir kastet ut til publikum som raskt begynner å kaste de seg i mellom og opp i luften. Selv om bandmedlem Morten Ailo Hansen fra scenen sier at det kanskje ikke var verdens beste ide, så det ut som at de fleste publikumerne koste seg med badeballene, selv uten sommervær og badetemperaturer.

Det er tydelig at bandet siden deres debut-konsert i Karasjok påsken 2013 har fått en stor og trofast fanskare og mye tyder på at den bare blir større og større. Felgen Orkester er ett friskt pust for samisk musikk, og vi gleder oss til å se hva fremtiden vil bringe for de talentfulle karasjokguttene.