– Trenger et realistisk regjeringsalternativ

KrF-leder Dagfinn Høybråten mener uklarheten i regjeringsspørsmålet er en av grunnene til at de ikke-sosialistiske partiene tapte valget i 2009.

Dagfinn Høybråten

KrF-leder Dagfinn Høybråten vil ta sin del av ansvaret for å stable på beina et skikkelig regjeringsalternativ til de rødgrønne i 2013.

Foto: Scanpix

Høybråten sier til NRK at de borgerlige partiene nå må gå til valg med et mer realistisk regjeringsalternativ enn forrige gang.

Tar ansvaret

– I 2009 ble ikke alternativet til den rødgrønne regjeringen oppfattet som realistisk nok. Det er et felles problem for alle opposisjonspartiene. Det er en av grunnene til at vi i dag sitter i opposisjon, sier Høybråten som lover at KrF vil ta sin del av ansvaret foran neste stortingsvalg i 2013.

Tidligere denne uka ba Siv Jensen de andre partiene avklare hva som er det borgerlige regjeringsalternativet. Hun mener velgerne har krav på et klart svar allerede nå.

– Jeg mener at KrF og Venstre nå må velge hva slags regjering de ønsker seg etter valget, sa Jensen til NRK på mandag.

Klarere og mer realistisk

Dagfinn Høybråten er enig i at det er nødvendig å rydde opp på ikke-sosialistisk side, uten at han i dag vil svare klart på hva dette betyr for KrFs forhold til Fremskrittspartiet.

– Vi kommer til å jobbe for at opposisjonspartiene avklarer sin holdning til regjeringsspørsmålet så langt det er mulig før valget. Slik at de for velgerne fremstår som et klarere og mer realistisk alternativ enn det vi hadde i 2009, sier Høybråten.

SISTE NYTT

Siste meldinger