Hopp til innhold

Viggo med nytt NRK-program

Møter med enkeltmennesker - med en historie vi har lyst å høre om. Slik omtales Viggo Johansens nye program til høsten.

Viggo Johansen

Viggo Johansen.

Foto: Fredrik Arff / NRK

- Vi gleder oss veldig til å sette i gang med denne programserien. NRK har ikke hatt mange slike programmer, sier Hilde Løchen som er redaktør for magasin/ debattredaksjon og kulturnytt i NRK.

Hun forklarer konseptet som møter med mennesker vi er interessert i å treffe. Intervjuer med folk som har en historie og som vil være tilstede. Der gjestene skal være tidsaktuelle, men ikke nødvendigvis dagsaktuelle.

Utfordrende

Viggo Johansen og Jens Stoltenberg

Statsminister Jens Stoltenberg er gjest hos Viggo Johansen i RedaksjonEN.

Foto: NRK

Viggo Johansen skal lede det nye programmet. Han sier til nrk.no at han foreløpig ikke vet hvilke ressurser de får til rådighet for programmet. Han vet heller ikke hvilken dag programmet skal gå.

- Jeg ser frem til dette nye programmet til høsten. Jeg gleder meg til å gå i gang med arbeidet. Det er utfordrende, men jeg liker godt denne programformen der jeg skal møte mennesker èn til èn, forteller Viggo Johansen til nrk.no.

Viggo Johansen har gjennom sju år ledet over 800 sendinger med RedaksjonEN. Siste sendingen hans er 18. juni. NRK-ledelsen sier de ønsker at den erfarne programlederen fortsetter med denne nye serien.

- Viggo Johansen har hatt mange gode møter med mennesker i Redaksjon1, selv om det som regel har form som et debattprogram. Nå ønsker vi å bruke Viggo i en ny rolle der han skal møte enkeltpersoner i en roligere setting, sier NRK-redaktørHilde Løchen.

LES OGSÅ: NRK fikk støtte for Ari-intervju

- Selv om det nye programmet blir roligere og dypere, skal ikke bli for seriøst. Vi satser på at det blir tid for gode samtaler, legger Løchen til.

Per og Veronica Orderud i RedaksjonEN

I 2002 intervjuet Viggo Johansen Per og Veronika Orderud for RedaksjonEN i Skien fengsel.

Foto: NRK / SCANPIX

Folk fra hele samfunnet

- Vi ser for oss èn til èn-møter med enkeltpersoner. Gjestene skal være folk fra hele samfunnet; politikere, kunstnere, samfunnstopper. I dette programmet skal de få tid til å fortelle. Og vi ønsker å se bak nyhetene, legger Løchen til.

Serien på ti programmer starter på NRK1 etter valget i høst. Programmene blir på omlag en halv time, og skal gå på sen kveldstid. Magasinredaktøren sier de ikke vil begrense seg til bare norske gjester.

- Vi jobber med å finne gjester nå, og det kan også bli internasjonale navn med i programmet, sier hun hemmelighetsfullt.

Viggo Johansen

Viggo Johansen som programleder i Antenne ti i 1988.

Foto: Falch, Knut / Scanpix

Allsidig karriere

Viggo Johansen sier han foreløpig ikke vet hvilke ressurser de får til rådighet for programmet. Han vet heller ikke hvilken dag programmet skal gå.

Johansen har en lang og allsidig karriere i NRK. Blant annet har han vært journalist i NRKs politiske redaksjon, utenrikskorrespondent i Brussel og Stockholm, samt sportsreporter.

I tillegg har Johansen vært sjef for Dagsrevyen og økonomiredaksjonen, samt redaksjonssjef i TV-sporten.

Fotballinteresserte husker ham kanskje også fra dagene som midtbanestrateg i Vålerenga.

Redaktør Hilde Løchen forteller at RedaksjonEN ikke forsvinner helt fra skjermen.

- Programmet fortsetter i en form til høsten med en ny programleder, sier Løchen.

LES OGSÅ: NRK søker nye medarbeidere

LES OGSÅ: Bård vikarierer i Nytt på Nytt

Lyspunkt

AKTUELT NÅ