NRK Meny
Normal

Veronica og Per tilbake på gården

Onsdag gikk Veronica Orderud (42) ut som en fri kvinne etter å ha sonet 16 år for medvirkning til trippeldrapet på Orderud gård i 1999.

Veronica og Per Orderud

LØSLATT: Onsdag 14. januar ble Veronica Orderud løslatt som den siste av de fire som ble dømt for medvirkning til trippeldrapene på Orderud gård i 1999. Her er hun og ektemannen Per avbildet på kjøkkenet på gården der de møtte pressen etter løslatelsen.

Foto: Tore Sandberg / NTB scanpix

– Det er veldig godt å være ferdig, sier Orderud.

Klokka 10 onsdag formiddag gikk Veronica Orderud ut av overgangsboligen på Sandaker i Oslo. På spørsmål om hun føler hun har gjort opp for det hun er dømt for, svarer hun at hun aldri har hatt noe å gjøre opp for.

– Så det føler jeg ikke i det hele tatt. Men jeg føler jeg har gjort det beste ut av tiden, sier hun.

LES: Ekteparet Orderud flytter tilbake

Tatt godt imot

Etter 16 år bak murene starter livet som en fri kvinne igjen for Veronica Orderud. Ektemannen Per ble løslatt 6. januar.

– Jeg håper det vil gå veldig bra. Det har gått veldig bra så langt. Jeg har blitt tatt godt imot over alt, så jeg håper det vil fortsette, sa hun til de frammøtte journalistene utenfor boligen.

Hun flytter tilbake til Orderud gård sammen med sin ektemann Per Orderud, som nylig også ble løslatt. Hun ser fram imot å komme tilbake til gården, selv om det var her de grufulle handlingene fant sted.

Kan bli gjenopptatt

Samtidig pågår arbeidet med å få gjenopptatt saken, og privatetterforsker Tore Sandberg varsler nye bevis, blant annet nye vitner.

– Vi mener det er grunnlag for å gjenoppta saken, sier Sandberg.

Han sier arbeidet med dette pågår for fullt. Han ønsker foreløpig ikke å si noe mer om dokumentasjonen de vil fremlegge.

– Skal mye til

Leder av krimredaksjonen i NRK, Olav Rønneberg, mener det blir interessant å se om Sandberg har funnet nye bevis og nye momenter som ikke har vært lagt fram i saken tidligere.

– Det må komme noe genuint nytt som viser at ekteparet var uskyldig eller langt på vei indikerer det, sier Rønneberg til NRK.

Så langt tror ikke han at Tore Sandberg har gjort nye og avgjørende funn som offentligheten kjenner til.

– Jeg tror det skal noe til for å få Orderud-saken gjenopptatt. Dommen fra lagmannsretten var grundig, men man kan aldri vite. Tore Sandberg har jobbet med saken siden 2006, og det er alltid interessant å høre hva han har å komme med, sier Rønneberg.

FOR MER: LES ALT OM ORDERUD-SAKEN HER

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..

SISTE NYTT

Siste meldinger