Hopp til innhold

Venstre-fylkesledere kritisk til Frp-samarbeid: – Sandberg, Amundsen og Listhaug er kamelene

Leder for Venstre i Finnmark, Leif Gøran Wasskog, peker på tre personer i Frp når han forklarer hvorfor han er skeptisk til å gå i regjering med partiet.

Fylkesleder for Venstre i Finnmark, Leif Gøran Wasskog.

Fylkeslederen i Finnmark, Leif Gøran Wasskog, forklarer hvorfor han er skeptisk til et regjeringssamarbeid med Frp. – Det handler om verdier, sier han.

– Jeg har vært blant dem som kanskje er mest skeptisk til regjeringssamarbeid med Frp. Det handler om verdier.

Det sier Wasskog til NRK under lørdagens landskonferanse i Venstre.

Han er kritisk til hvordan noen av Frps statsråder har utført jobben sin de siste fire åra, og trekker selv fram innvandrings- og inkluderingsminister Sylvi Listhaug.

– Det er kanskje ikke noe teknisk galt med det Listhaug sier, men hun underbygger uønska holdninger ute i samfunnet, sier Wasskog.

– Er det Listhaug som er det vanskeligste for dere?

– Sånn sett er det tre problematiske statsråder, Sandberg, Amundsen og Listhaug, som er de tre kamelene, for å si det sånn, sier han, og viser da til fiskeriminister Per Sandberg, justisminister Per-Willy Amundsen i tillegg til innvandringsministeren.

«Ganske rolig» i partiet

Wasskog sier det har vært splittelse i partiet omkring regjeringsspørsmålet, men mener at det akkurat nå er «ganske rolig».

– Nå sitter man og vurderer hva man kan få ut av et samarbeid, sier han.

Venstre-leder Trine Skei Grande vil ikke si til NRK når sonderingene kommer i gang, men sier det skjer snart.

Wasskog mener det ville vært lettere å gå i regjering dersom KrF fortsatt var med i samarbeidet, fordi en regjering med Venstre fortsatt ikke har flertall uten KrF.

– Og så kommer det an på hvordan Frp ønsker å gå inn i regjering. Om Frp ønsker å tone ned litt av det de har stått sterkt på, sier han.

Splittede meninger

Fylkesleder i Buskerud, Erik Hørluck Berg sier til NRK at han er svært usikker på om Venstre bør gå i regjering med Frp eller ikke.

Erik Hørluck Berg

Erik Hørluck Berg er usikker på om Venstre bør inngå et regjeringssamarbeid.

Foto: NRK

– Jeg synes det er en forferdelig vanskelig sak. Frp har helt andre standpunkt enn oss i noen saker, og noen saker er samhandlende politikk, så jeg er veldig usikker og tviler på hva vi skal gjøre.

Han mener det som taler for at de skal gå i regjering er at Venstre blir mer synlig.

– Da kan vi i større grad bli kreditert for våre politiske seire.

Og det som taler imot mener han er å måtte støtte Frps politikk.

– Vi må tydelig støtte Frp i regjering, og være med på og forsvare politikk vi ikke ønsker. Det taler veldig imot.

Fylkesleder i Oppland, Roger Granum

Roger Granum er positiv til et regjeringssamarbeid.

Foto: NRK

Fylkesleder i Oppland, Roger Granum er derimot positiv til regjeringssamarbeid, selv om han mener det er ingen tvil om at Venstre og Frp er to ulike partier.

– Jeg er overbevist om at en regjering der Venstre deltar er bedre enn en uten. Da får vi en litt mer liberal og framtidsrettet politikk.

– Vi har funnet flere gode kompromisser med Frp enn med Ap i foregående år, sier han.

Sylvi Listhaug har takket nei til å kommentere denne saken. Frps pressevakt sier partiet ikke vil kommentere påstandene utover det Listhaug eventuelt vil svare.

AKTUELT NÅ